Θύμα άγριου bullying ο Κυριάκος Μητσοτάκης (vid)

Το γεγονός πως έχει υπάρξει και ο ίδιος θύμα bullying στο σχολείο και πως υπήρξε και αυτόπτης μάρτυρας σοβαρών φαινομένων εκφοβισμού σε βάρος άλλων συμμαθητών του, ανέφερε σε ερώτηση μαθήτριας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της εκστρατείας κατά του σχολικού εκφοβισμού, στο 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως: «Και μένα μου πετούσαν την τσάντα κάποιοι από το παράθυρο. Ήταν αστείο και κάτι το οποίο γινόταν για τους πολύ καλούς μαθητές. Δεν μου είναι ασυνήθιστο ή ξένο. Ήταν χαβαλές τότε. Και έτσι το αντιμετωπίζαμε. Και εγώ ως χαβαλέ το αντιμετώπιζα. Πήγαινα και μάζευα την τσάντα».

Τα νέα μέτρα για το bullying στα σχολεία – Αλλαγές σε αποβολές, απουσίες και κινητά
Όπως σημείωσε, αυτό το συνέβαινε παρότι «ήμουν πολύ αγαπητός μαθητής. Ήμουν πρόεδρος κάποια στιγμή της μαθητικής κοινότητας. Τότε, σε αυτά τα φαινόμενα δεν δίναμε τόσο μεγάλη σημασία. Ήταν σχεδόν μέρος της κανονικότητας, της σχολικής ζωής».

«Υπήρχαν συμμαθητές μου που υπέφεραν»

Τόνισε ωστόσο πως «μπορεί εμένα αυτό να μην με επηρέασε ιδιαίτερα. Με πολύ μεγάλη βεβαιότητα όμως μπορώ να πω πως υπήρχαν συμμαθητές μας οι οποίοι υπέφεραν και τώρα δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με το σχολείο και έχουν πολύ κακή εικόνα».

Δείτε το στιγμιότυπο στο 44ο λεπτό:

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ