Η πρώτη συνέντευξη Κασσελάκη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει μία σύγχρονη και πατριωτική Αριστερά» – Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα και το «ελληνικό όνειρό»

Ο νεαρός πολιτικός συνδέθηκε με το Kontra από τα Χανιά, από όπου ξεκίνησε νωρίτερα την προεκλογική κούρσα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αυτοχαρακτηρίστηκε «Κρητικός και λίγο κουζουλός», μίλησε για το «ελληνικό όνειρό» του και τόνισε ότι φέρνει ρηξικέλευθες προτάσεις.

«Στόχος είναι να λύσουμε τα προβλήματα των πολιτών», είπε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κόσμος του» αλλά και ότι «πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ένα κόμμα εσωτερικά δημοκρατικό, μια σύγχρονη Αριστερά, που να κάνει μια υπερήφανη αντεπίθεση, μια πατριωτική Αριστερά».

Παράλληλα, έπλεξε το εγκώμιο του πρώην προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Ανέπτυξε τις θέσεις του για «μια σύγχρονη Αριστερά που λύνει τα προβλήματα του τόπου» ενώ, ερωτηθείς σχετικά, ξεκαθάρισε πως «δεν με ενδιαφέρει η δημιουργία νέου κόμματος».

«Η κοινωνία πρέπει να επιλέγει τους δικούς της αντιπροσώπους», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θέλω να επιλέγω εγώ τους υποψήφιους βουλευτές, αλλά ο κόσμος, αυτή είναι η γείωση με την κοινωνία».

Παραδέχθηκε, εξάλλου, πως «δεν έχω κομματική δράση αλλά σέβομαι το κόμμα» ενώ είπε με έμφαση πως «δεν είμαι δούρειος ίππος του Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ».

Όσον αφορά στις προτεραιότητές του αν γίνει πρωθυπουργός, είπε, πως «το πρώτο πράγμα που θα κάνω ως πρωθυπουργός είναι να δώσω αξιοπρέπεια στους στρατιώτες μας και δεύτερο πράγμα η Υγεία».

Και υπερθεμάτισε σε σχέση με το Ελληνικό Δημόσιο, λέγοντας πως «ο ελληνικός λαός δικαιούται ένα Δημόσιο που να δουλεύει και για να γίνει αυτό θα πρέπει να χαλάσεις την πιάτσα».

Επέμεινε στην πρότασή του πως «πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας», επισημαίνοντας παράλληλα πως θεωρεί τον εαυτό του χριστιανό.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1