Η πρώτη εμπλοκή για τη φρεγάτα «Ύδρα» στην Ερυθρά Θάλασσα – Έβαλε με πυρά κατά UAVs

Η φρεγάτα «Ύδρα» που συμμετέχει στην επιχείρηση «Ασπίδες» έβαλε με πυροβόλο κατά δύο UAVs που απειλούσαν εμπορικό πλοίο στον Κόλπο του Άντεν.

Τα μη επανδρωμένα αεροχήματα απομακρύνθηκαν και η φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την πορεία της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ, σήμερα «πρωινές ώρες στον Κόλπο του Άντεν, η φρεγάτα Ύδρα στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, έβαλε με πυροβόλο εναντίον δύο μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής, τα οποία απομακρύνθηκαν». Κατά τις ίδιες πηγές, «η φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την αποστολή της».

Η φρεγάτα «Ύδρα» είχε αποπλεύσει στις 26 Φεβρουαρίου από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας προκειμένου να πάρει μέρα στην ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα. Στόχος της αποστολής είναι να συμμετέχει στην προστασία εμπορικών πλοίων, εν μέσω της κλιμάκωσης επιθέσεων από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας είχε επισκεφθεί μερικές ημέρες νωρίτερα, τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού όπου απευθυνόμενος στο πλήρωμα δήλωσε: «Γνωρίζω πάρα πολύ καλά και σας το επαναλαμβάνω ότι η πατρίδα σας έχει στείλει σε ζώνη κινδύνου. Πρέπει όμως να σας πω ότι είσαστε εδώ και το ξέρετε για να υπερασπίσετε τα δικά μας συμφέροντα, τα εθνικά μας συμφέροντα, αυτό το οποίο εξυπηρετεί την Ελληνική Δημοκρατία, την πατρίδα μας και την ελληνική κοινωνία».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...