Η Ελλάδα στην επιχείρηση κατά των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

Εγκρίθηκε η συμμετοχή της Ελλάδας στην επιχείρηση κατά των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, με την φρεγάτα «Ύδρα» να ετοιμάζεται για απόπλου.

Η συμμετοχή της χώρας μας στην στρατιωτική επιχείρηση «Ασπίδες» για την προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας, εγκρίθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, κατά τη συνεδρίαση εγκρίθηκε η πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια για τη συμμετοχή της χώρας μας στην επιχείρηση.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπ. Άμυνας βρίσκεται αυτή την στιγμή στην φρεγάτα «Ύδρα», στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, απ’ όπου θα αποπλεύσει τις επόμενες ώρες και μαζί με την υπόλοιπη αρμάδα της Επιχείρησης να αναλάβει δράση.

Η δήλωση του Νίκου Δένδια:

«Πάτε στην Ερυθρά Θάλασσα γιατί αυτό υπηρετεί το εθνικό συμφέρον και όχι οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό. Η ελληνική κοινωνία έχει στραμμένα τα μάτια της σε εσάς και εύχεται να είστε καλά και να επιστρέψετε ασφαλείς. Έχω πλήρη επίγνωση ότι η πατρίδα σας στέλνει σε ζώνη κινδύνου. Κύριε Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΝ, Αρχηγέ Στόλου, Κυβερνήτα, μέλη του πληρώματος, όπως ξέρετε η κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα και ειδικά στον Κόλπο του Άντεν έχει επιδεινωθεί από επιθέσεις ενόπλων τόσο με πυρά όσο και από drone ή και πυραύλους, που απειλούν την σταθερότητα και την ελληνική οικονομία».

Υπενθυμίζεται ότι ο ρόλος της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ασπίδες» είναι η προστασία των εμπορικών πλοίων τα οποία κινούνται στην περιοχή απέναντι στην απειλή των βαλλιστικών πυραύλων και των drones που εκτοξεύουν οι φιλοϊρανοί αντάρτες Χούθι της Υεμένης, οι οποίοι συνεχίζουν ακάθεκτοι τις επιθέσεις τους, παρά την… ασπίδα προστασίας που έχουν υψώσει τα συμμαχικά πλοία, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Prosperity Guardian», η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Σημειώνεται πως το χερσαίο Στρατηγείο της Επιχείρησης «Ασπίδες» στη Λάρισα με επικεφαλής Αξιωματικό τον Έλληνα Υποναύαρχο Γρυπάρη, έχει ήδη ενεργοποιηθεί.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...