Η Μόσχα απορρίπτει τις κατηγορίες της τουρκικής αντιπολίτευσης περί «ανάμιξης» της Ρωσίας στις εκλογές

Η Μόσχα απέρριψε κατηγορηματικά τις κατηγορίες του ηγέτη της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου περί ανάμιξης της Ρωσίας στις τουρκικές προεδρικές εκλογές, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Ντίμτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Κιλιτσντάρογλου, ο αντίπαλος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις αυριανές εκλογές της Κυριακής, κατηγόρησε παράγοντες από τη Ρωσία -χωρίς να τους κατονομάσει- για διασπορά «deepfakes» και άλλων μορφών παραπληροφόρησης, με σκοπό τον επηρεασμό του αποτελέσματος της εκλογικής αναμέτρησης. Ο Κιλιτσντάρογλου υποστήριξε ότι το κόμμα του, το Ρεπουμπλικανό Λαϊκό Κόμμα, έχει απτές αποδείξεις για την ευθύνη της Ρωσίας για αυτό.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις κατηγορίες περί ανάμιξης στις τουρκικές εκλογές. Αυτό αποκλείεται», τόνισε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι με αυτή τη δήλωση της αντιπολίτευσης στην Τουρκία», τόνισε ο Ρώσος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι ο Κιλιτσντάρογλου δεν είναι σε θέση να προσκομίσει αποδείξεις για αυτή την υποτιθέμενη ανάμιξη, «επειδή αυτή δεν υπάρχει στην πραγματικότητα».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση