Η ΕΕ ετοιμάζει επιπλέον 50 δισ. ευρώ για την Ουκρανία

Οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) έφτασαν σε μια σημαντική συμφωνία, παρέχοντας επιπρόσθετη χρηματοδοτική βοήθεια στην Ουκρανία, συνολικού ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτή η ανακοίνωση έγινε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο οποίος τόνισε τη σημασία της σταθερής, μακροπρόθεσμης και προβλέψιμης υποστήριξης προς την Ουκρανία.

Αυτή η ενέργεια εκ μέρους των 27 κρατών-μελών της ΕΕ υπογραμμίζει την ενωτική στάση και την αλληλεγγύη προς την Ουκρανία σε αυτή την κρίσιμη στιγμή. Η συμφωνία αυτή θα βοηθήσει στην ενίσχυση της Ουκρανίας απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, παρέχοντας ζωτικής σημασίας χρηματοδοτικούς πόρους για την υποστήριξη των αναγκών της.

Η πρωτοβουλία αυτή ενισχύει επίσης τον ρόλο της ΕΕ ως κύριου παράγοντα στην παγκόσμια σκηνή, επιδεικνύοντας τη δέσμευσή της στην υποστήριξη της δημοκρατίας, της ειρήνης και της σταθερότητας. Η εν λόγω βοήθεια αναμένεται να έχει μακροχρόνια θετικά αποτελέσματα, όχι μόνο για την Ουκρανία αλλά και για την ευρύτερη ευρωπαϊκή ασφάλεια και σταθερότητα.

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...