«Εμφύλιος» στην Εκκλησία για τη βάφτιση παιδιών ομόφυλων ζευγαριών

«Εμφύλιος» έχει ξεσπάσει στη Εκκλησία για τη βάφτιση παιδιών ομόφυλων ζευγαριών.

Συγκεκριμένα, υπάρχει διαμάχη μεταξύ του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου για τις – απαράδεκτες – δηλώσεις του πρώτου σχετικά τη βάφτιση παιδιών ομοφυλων ζευγαριων.

Ο Ιερώνυμος δήλωσε ότι:

«Αν η βάπτιση γίνεται στη μικρή ηλικία των παιδιών, είναι διότι μέσα στην Εκκλησία είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι το παιδί μεγαλώνει μέσα σε ένα περιβάλλον χριστιανικών αρχών. Δεν χρειαζόταν κατήχηση, γιατί γινόταν εντός του περιβάλλοντος. Τώρα που αλλάζουν τα πράγματα, δεν είμαστε κατά των παιδιών. Τα παιδιά τα αγαπάμε και νοιαζόμαστε περισσότερο απ’ όλους τους άλλους. Η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να φτάσουν σε μία ηλικία και όταν μεγαλώσουν και επιθυμούν να βαπτιστούν, θα βαπτιστούν».

Διαβάστε οπωσδήποτε: Τι λέει ο Ιερώνυμος για τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών: «Η Εκκλησία θα περιμένει να μεγαλώσουν…»

Η «τιμωρητική» αντιμετώπιση παιδιών ομόφυλων ζευγαριών από πλευράς της εκκλησίας προκάλεσε τη χείριστη εντύπωση στην κοινωνία. Φαινεται όμως ότι δεν συμφωνούν ούτε όλοι μεσα στην ιεραρχία.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, με δήλωσή του στον Ελεύθερο Τύπο σχολίασε τα όλα όσα είπε ο Αρχιεπίσκοπος:

«Η πρόταση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου σχετικά με τη μη βάπτιση νηπίων παιδιών υιοθετημένων από ομόφυλα ζευγάρια αποτελεί προσωπική του άποψη, η οποία δεν απηχεί τη θέση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος η οποία αναμένει την εισήγηση της Συνοδικής Επιτροοής Νομοκανονικών και Δογματικών Θεμάτων, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της 23 Ιανουαρίου 2024».

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσόστομο «η μη βάπτιση των συγκεκριμένων παιδιών αποτελεί ιδιάζον κανονικό επιτίμιο σε αυτά επειδή υιοθετήθηκαν από ομόφυλα ζευγάρια τα οποία αμαρτάνουν. Η συμφωνία του παρισταμένου Αρχιεπισκόπου Αμερικής στο ίδιο θέμα αναιρείται από την έμπρακτη ενέργειά του, της βάπτισης δηλαδή νηπίων παιδιών υιοθετημένων από ομόφυλα ζευγάρια, στη Γλυφάδα».

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας είχε επισημάνει ότι «κανένας δεν μπορεί να αποκλειστεί από το μυστήριο του βαπτίσματος. Το πρόβλημα για την Εκκλησία δεν είναι να εκδικηθεί αυτούς οι οποίοι κάνουν αυτή τη μορφή γάμου που επιλέγουν. Το θέμα για την Εκκλησία είναι ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί μια τέτοια μορφή σχέσεως, γαμικής έξω από τον παραδοσιακό γάμο».

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, Ιγνάτιος επιπλέον έχει πει ότι «η Εκκλησία ποτέ δεν θα αρνηθεί να βαπτίσει παιδιά, να βαφτίσει ανθρώπους».

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, Παντελεήμων, είχε πει στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ότι «αυτή η συγχώρεση, η κατανόηση, η αγάπη, για εμάς στην Εκκλησία είναι στάση ζωής. Η Εκκλησία δεν είναι ποτέ τιμωρητική. Ο κανόνας στην Εκκλησία γίνεται παιδαγωγία και όχι τιμωρία».

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...