Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

  Η Πυθία αποκαλύπτει

  Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του.

  Οι Αμερικανοί – εκτός από τον Μητσοτάκη – θεωρούν ότι έχουν έναν ισχυρό σύμμαχο στην Ελλάδα: Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον πρόεδρό του.

  Δεν είναι τυχαίο πως, όπως λέγεται, ο ίδιος ο Τζέφρι Πάιατ, ο πρώην Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα και γνωστός για τον πολύ βρόμικο ρόλο που έχει διαδραματίσει στα πράγματα της Ουκρανίας, υπαγόρευσε τη στάση που θα έπρεπε να τηρήσει ο Αλέξης Τσίπρας στο κορυφαίο ζήτημα της ουκρανικής κρίσης.

  Οι Αμερικανοί, και ενώ το διαδικαστικό πλαίσιο της ανατροπής της Νέας Τάξης Πραγμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη, έχοντας – και στην περίπτωση της Ελλάδας – το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, θέλουν να γνωρίζουν ποιος θα είναι ο πολιτικός χάρτης στην Ελλάδα μετά τις εκλογές.

  Να σημειωθεί εδώ πως καλά πληροφορημένες πηγές της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα θεωρούν πως – έστω και οριακά – ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δεύτερο κόμμα στις εκλογές και μάλιστα με ποσοστό χαμηλότερο από εκείνο που είχε λάβει το 2019. Σε αυτό το πλαίσιο πιστεύουν πως για τον Αλέξη Τσίπρα θα δημιουργηθεί μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που θα τον αναγκάσει να εγκαταλείψει, έστω προσωρινά, έστω για τα μάτια του κόσμου, την ηγεσία του κόμματος.

  Ως αντικαταστάτρια του, έστω προσωρινά, έστω για τα μάτια του κόσμου, «βλέπουν» την Έφη Αχτσιόγλου, την οποία, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς το «σύστημα», εγχώριο και ξενικό, προωθεί παρά το γεγονός ότι δεν θεωρείται πολιτικό πρόσωπο υψηλών δυνατοτήτων και εκτοπίσματος. Είναι, όμως, υπάκουη, μαθαίνει να παίζει σωστά το επικοινωνιακό παιχνίδι και δεν δημιουργεί προβλήματα. Με λίγα λόγια είναι η χαρά των ξένων κέντρων που θέλουν να επηρεάζουν την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

  Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, όπως μας λένε καλά πληροφορημένες πηγές, πριν ο Αλέξης Τσίπρας συναντήσει τον νέο Αμερικανό Πρέσβη, Τσούνη, άνθρωποι της Πρεσβείας συνάντησαν την Έφη Αχτσιόγλου.

  Το ερώτημα είναι το εξής: Ο Τσίπρας γνώριζε για τη συνάντηση.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

  Στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα: Το «made in Germany» σχέδιο για να παραμείνει στην κορυφή της πυραμίδας του ΣΥΡΙΖΑ αν χάσει τις επόμενες εκλογές (Μέρος 1ο)

  Στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα: Σπάμε την ομερτά για όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλύπτουμε την κρυφή συμφωνία και τη λειτουργία του αφανούς διευθυντηρίου (Μέρος 2ο)

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ