Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Ο Μαρινάκης στηρίζει Δένδια για πρωθυπουργό – Σύμφωνος και ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με όσα αποκαλύπονται – Το πρωτοσέλιδο που έβαλε φωτιά και ο ρόλος επιχειρηματιών (pic)

  Periodista

  Δεδομένο 1: Η μακρά αδελφική φιλία των Μητσοτάκηδων με τους Μαρινάκηδες έχει πλέον διαλυθεί (Δείτε ΕΔΩ). Αν θα πάει ένας από τους δύο στον «γκρεμό» ή και οι δύο μαζί θα το δούμε προσεχώς.


  Δεδομένο 2: Ο Νίκος Δένδιας είναι γνωστό ότι αποτελεί τον No1 δελφίνο της ΝΔ. Θέλει την ηγεσία της ΝΔ, θέλει να είναι ακόμη και πρωθυπουργός σε διακομματική κυβέρνηση, οι κακές γλώσσες κάνουν λόγο για επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος διατείνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει αντίρρηση απέναντι στο πρόσωπο του υπουργού Εξωτερικών ώστε να είναι πρωθυπουργός σε διακομματική κυβέρνηση (Δείτε ΕΔΩ).


  Εμείς έχουν γράψει έγκαιρα, εδώ και καιρό για την προσέγγιση του Αλέξη Τσίπρα με τον Νίκο Δένδια και όπως μαθαίνουμε, όταν «κάτσει ο κουρνιαχτός» από την υπόθεση των υποκλοπών θα ξεκινήσεις νέος γύρος αποκαλύψεων, αυτή τη φορά με πολιτικό ενδιαφέρον για όλες τις παρασκηνιακές ενέργειες που φιλοδοξούν να δημιουργήσουν ερμαφρόδιτα πολιτικά σχήματα, για το ρόλο συμβούλων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τον ρόλο συγκεκριμένων ΜΜΕ και για την εμπλοκή μυστηριωδών επιχειρηματών με τους οποίους έχουν καλές σχέσεις τόσο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών. (Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ).


  Από εκεί και πέρα:
  Ο Νίκος Δένδιας δεν έχει ισχυρά ερείσματα στον κόσμο των επιχειρήσεων. Έχει προσπαθήσει να έρθει κοντά με πανίσχυρους επιχειρηματίες του τόπου, δεν κατάφερε να δημιουργήσει στενές σχέσεις (η αλήθεια είναι ότι ελάχιστοι τον εμπιστεύονται) και έτσι στο εσωτερικό περιόρισε τις επαφές του σε κάποια περιθωριακά συστήματα που θα εντοπίσει κανείς στον τομέα των κατασκευών. Ωστόσο έχει κάποιες σημαντικές επαφές με Αμερικανούς και Ισραηλινούς, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρωμένη εικόνα για το πρόσωπό του. Βέβαια, αργά ή γρήγορα θα την αποκτήσουν.


  Ένας από τους επιχειρηματίες, που όπως λένε σήμερα, δεν ήθελε να τον δει ούτε ζωγραφιστό ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Αντίθετα η εφημερίδα επιρροής του πανίσχυρου εφοπλιστή, τα «Παραπολιτικά» στήριζαν και στηρίζουν την προοπτική Δένδια.


  Όλα αυτά μέχρι σήμερα, που ο Μητσοτάκης έγινε ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που κατήγγειλε δημόσια εκβιασμό από μεγαλοεπιχειρηματία, από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει, σφοδρός – ολοκληρωτικός πόλεμος.


  Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος συνετέλεσε στην ήττα της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, θέλει τώρα να «γκρεμοτσακίσει» τον Μητσοτάκη, ο οποίος δήλωσε – επίσης δημόσια – ότι δεν έκανε τα χατίρια στον κουμπάρο της Ντόρας και χορηγό της ΝΔ. (Λένε, ότι ο πρωθυπουργός έχει ισχυρά «χαρτιά» στα χέρια του που θα προκαλέσουν βαρύτατο πλήγμα στο σύστημα Μαρινάκη και στα συμφέροντα που έχει τοποθετημένα στην… αντίπερα όχθη του Ατλαντικού).


  Σε αυτό το πλαίσιο το πρόσφατο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Το Βήμα», ιδιοκτησίας, Μαρινάκη, που κάνει ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ αναφορά στην «παρακολούθηση» Δένδια έχει ήδη ερμηνευτεί ως στήριξη στην προοπτική Δένδια στην ηγεσία της ΝΔ και στην πρωθυπουργία, ακόμη και στο πλαίσιο της λειτουργίας μιας διακομματικής κυβέρνησης. Στο τελευταίο σενάριο που απεργάζονται συγκεκριμένοι κύκλοι είναι σύμφωνος και ο Αλέξης Τσίπρας (Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ)


  ΥΓ: Την ίδια στιγμή βοά ο τόπος και για την στήριξη στην προοπτική Δένδια και από άλλον πανίσχυρο επιχειρηματία του τόπου.
  Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες, καθώς θα υπάρξουν αντιδράσεις από όλους όσοι χαρακτηρίζουν την επιλογή Δένδια «επικίνδυνη» για τον τόπο. Κάτι περισσότερο θα γνωρίζουν.

  ΥΓ2: Σφοδρή αναμένεται να είναι και η αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά, από τον οποίο ο Δένδιας ζητούσε, όταν εκείνος ήταν πρωθυπουργός, να «ξεκουραστεί», όχι από ενδιαφέρον, αλλά επειδή… καλόβλεπε τη θέση του.

  ΥΓ3: Μεγάλη μουρμούρα έχει προκαλέσει στην πιάτσα η κραυγαλέα στήριξη ιστοσελίδας που στηρίζει Τσίπρα στον Δένδια.

  ΥΓ4: Ειδικό ενδιαφέρον έχει η περίπτωση “πουλέν” του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος προορίζεται για βουλευτής, έχει στενότατη σχέση με επιχειρηματία που είναι φίλος του Τσίπρα και του Δένδια, είχε βρεθεί στο επίκεντρο για κάτι βίλες σε νησί που τις διαφήμιζε το Mega Channel (ιδιοκτησίας Μαρινάκη) και έχει μείνει στην ιστορία ως άνθρωπος του… Αυγενάκη.


  Θα δούμε ακόμη πολλά…

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ