Για «ελεγχόμενο χτύπημα» κάνει λόγο το Ισραήλ – «Αποτυχημένη απάντηση» λέει το Ιράν (vids)

Σε εξέλιξη βρίσκεται, όπως όλα δείχνουν, ένας σκιώδης πόλεμος μεταξύ Ιράν και Ισραήλ.

Τα 5 δεδομένα μέχρι τώρα είναι τα εξής:

  1. Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο CBS News ότι ένας ισραηλινός πύραυλος έπληξε στόχο στο Ιράν. Το αμερικανικό δίκτυο ABC News μετέδωσε ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση εναντίον στόχου στο Ιράν, επικαλούμενο υψηλόβαθμο Αμερικανό αξιωματούχο.
  2. Τις πρώτες πρωινές ώρες ακούστηκαν εκρήξεις στην πόλη Ισφαχάν, στο κεντρικό Ιράν, σύμφωνα με ιρανικά Μέσα, που αναφέρουν ότι τρία drones αναχαιτίστηκαν από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας που ενεργοποιήθηκαν.
  3. Στο Ισφαχάν υπάρχει μια μεγάλη αεροπορική βάση και αρκετές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όπως και πυρηνικές εγκαταστάσεις. Δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι επλήγη κάποιος στόχος και τα ιρανικά Μέσα Ενημέρωσης διαβεβαιώνουν ότι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς.
  4. Αμέσως μόλις κυκλοφόρησαν αυτές οι πληροφορίες αρκετές αεροπορικές εταιρίες άλλαξαν τα σχέδια πτήσης των αεροσκαφών.
  5. Το Ισραήλ και το αμερικανικό Πεντάγωνο έχουν αποφύγει οποιοδήποτε σχόλιο.

Το πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν, Tasnim, το οποίο πρόσκειται στην επίλεκτη Ισλαμική Επαναστατική Φρουρά (IRGC), ανέβασε βίντεο με το σχόλιο «Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν είναι απολύτως ασφαλείς».

Το BBC Persian από την πλευρά του μεταδίδει ότι έχει υπόψη του αρκετά βίντεο που τράβηξαν κάτοικοι του Ισφαχάν τη νύχτα, όπου ακούγονται αντιαεροπορικά πυρά.

Ιρανικά ΜΜΕ επικαλούμενα ανώτατο αξιωματικό στην επαρχία Ισφαχάν μεταδίδουν ότι δεν έχει προκληθεί καμία ζημιά στις εγκαταστάσεις. «Ο ισχυρός ήχος που ακούστηκε στο Ισφαχάν προκλήθηκε από αντιαεροπορικά πυρά σε ύποπτους στόχους. Δεν υπάρχουν ζημιές», δήλωσε ένας ιρανός στρατηγός.

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού Εθνικού Κέντρου Κυβερνοδιαστήματος, Χοσεϊν Νταλιριάν έγραψε στην πλατφόρμα Χ: «Δεν υπήρξε αεροπορική επίθεση από το εξωτερικό στο Ισφαχάν ή σε άλλα τμήματα της χώρας». Για να προσθέτει ότι το Ισραήλ «έκανε μια αποτυχημένη και ταπεινωτική απόπειρα να στείλει drones, τα οποία καταρρίφθηκαν».

Από τα ξημερώματα πάντως η κατάσταση στο Ισφαχάν δείχνει ήρεμη και δεν υπάρχει καμία ένδειξη έντασης ή ανησυχίας στον πληθυσμό.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ