Γιατί στήριξαν μόνο τον Κώστα Βαξεβάνη και το Documento; – Κόλαφος από τον Γιάννη Φιλιππάκη και τη «Δημοκρατία»

Ανυπόγραφο σχόλιο κατά της Ένωσης Ιδιοκτητών (ΕΙΗΕΑ) φιλοξενούν σήμερα τα ΜΜΕ του Ιωάννη Φιλιππάκη με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσαν για τους φορολογικούς ελέγχους στο Documento.

«Η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων σπάει τη σιωπή της επιλεκτικά» ασκώντας της έντονη κριτική… Και φυσικά το πρόβλημα δεν είναι η στήριξη της Ένωσης Ιδιοκτητών στον Κώστα Βαξεβάνη και το Documento, ή ότι ζήλεψε, αλλά στο γεγονός ότι δεν στηρίχθηκε αντίστοιχα ο εκδότης της «Δημοκρατίας» όταν το χρειάστηκε!

Τα ΜΜΕ του Ιωάννη Φιλιππάκη έχουν υποστεί – επίσης ελέγχους, έχουν εναντιωθεί στο πρακτορείο διανομής, ενώ πρόσφατα είχαν καταγγείλει φωτογραφική διάταξη Μπρατάκου στην υπόθεση του Μητρώου των εφημερίδων, όπως ισχυρίζονται, προκειμένου να εξαιρεθούν από τη χρηματοδότηση του Τύπου…

Σε όλα αυτά λοιπόν ο εκδότης αισθάνεται, -προφανώς, μοναξιά, για αυτό και στο σημερινό ανυπόγραφο σχόλιο αναφέρεται ότι «η Ένωση σπάει τη σιωπή της επιλεκτικά», και κάνει λόγο για «αδικαιολόγητη περίοδο παρατεταμένης αφωνίας», ενώ σε άλλο σημείο μιλάει για «φοβική ανακοίνωση».

Ακολουθεί ολόκληρο το σχόλιο:

Το τελευταίο χρονικό διάστημα αποκαλύπτεται ένα κυβερνητικό σχέδιο το οποίο παραπέμπει σε οργανωμένη επιχείρηση φίμωσης του αντιπολιτευόμενου Τύπου, με εμπλοκή επίορκων κρατικών λειτουργών και μεθοδεύσεις που παραπέμπουν σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Πρόκειται φυσικά για την αποκάλυψη της εφημερίδας Documento, για τον τρόπο με τον οποίο της επιβλήθηκε ένα ιλιγγιώδες πρόστιμο, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα της εφημερίδας, συνιστούν μία ωρολογιακή βόμβα για το σύνολο των εφημερίδων. Καθώς με τον ίδιο τρόπο που στοχοποιήθηκε η συγκεκριμένη εφημερίδα, μπορεί να στοχοποιηθεί και να εξοντωθεί οποιοδήποτε έντυπο το οποίο εκδίδεται και κυκλοφορεί στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα αποκαλύφθηκαν μια σειρά στοχευμένων φορολογικών ελέγχων προς συγκεκριμένες εφημερίδες, την τελευταία τετραετία.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έκανε την ΕΙΗΕΑ (Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών) να εκδώσει ανακοίνωση, έπειτα από μία παρατεταμένη περίοδο αδικαιολόγητης αφωνίας.

Η ΕΙΗΕΑ η οποία δεν είχε αντιταχθεί σε μία σειρά κυβερνητικών «θηριωδιών», όπως η διαβόητη Λίστα Πέτσα, οι λαθροχειρίες στην διασπορά των κονδυλίων για την «ενίσχυση του τύπου» κλπ. ουδεμία παρέμβαση έκανε όταν μεγάλες εφημερίδες με «φωτογραφικές διατάξεις του μεσονυκτίου» εξαιρούνταν ουσιαστικά από τις ρυθμίσεις ενίσχυσης του Τύπου, επειδή «δεν συμμορφώνονταν προς τας υποδείξεις».

Ουδεμία επιθυμία εμπλοκής επιδεικνύει στην συνεχιζόμενη συρρίκνωση του δικτύου πωλήσεων η οποία οφείλεται στον μονοπωλιακό χαρακτήρα της διανομής του Τύπου.

Μιλάμε για μεθοδεύσεις που δεν πλήττουν μόνο τον κλάδο και το κράτος δικαίου, αλλά την ίδια την λειτουργία του πολιτεύματος του οποίου βασικός πυλώνας είναι η ελευθερία και η ισονομία των ΜΜΕ.

Τι αναφέρει λοιπόν η ανακοίνωση της ΕΙΗΕΑ γι αυτή την σοβαρότατη υπόθεση που μπορεί στο άμεσο μέλλον να επαναληφθεί για οποιοδήποτε έντυπο το οποίο δεν είναι αρεστό στην κυβέρνηση;

Τίποτα το ουσιαστικό! Μία φοβική ανακοίνωση η οποία ουσιαστικά εξισώνει τους θύτες με το θύμα και αφήνει ανυπεράσπιστες τις Επιχειρήσεις του Τύπου τις οποίες υποτίθεται ότι εκπροσωπεί!

Κοινώς η ΕΙΗΕΑ, έσπασε τη σιωπή της, σφυρίζοντας αδιάφορα. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί η πατρίδα μας κατρακυλάει στην κατάταξη στον πίνακα των χωρών όσον αφορά στην ελευθερία του Τύπου.

Μοιάζει εκεί στο Δ.Σ. της ΕΙΗΕΑ να μην αντιλαμβάνονται ότι αν σήμερα κάποιοι είναι θύματα των ανοίκειων μεθοδεύσεων της κυβέρνησης, κάποια στιγμή με τα προηγούμενα που δημιουργούνται θα είναι αυτοί στην ανάλογη θέση.

Δυστυχώς άλλο ένα θεσμικό όργανο αποδεικνύεται κατώτερο των περιστάσεων!

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...