Γεραπετρίτης: H στάση της Ελλάδας στο μεσανατολικό είναι αντικειμενική και αμερόληπτη

Την άποψη ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική δεν ετεροκαθορίζεται διατύπωσε στη Βουλή ο Γιώργος Γεραπετρίτης και επέμεινε ότι η στάση της Ελλάδας στο μεσανατολικό είναι αντικειμενική και αμερόληπτη.

Ο υπουργός Εξωτερικών απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέξανδρου Καζαμία από την Πλεύση Ελευθερίας καταδίκασε το χτύπημα στο παρακείμενο κτίριο του μοναστηριού του Αγίου Πορφυρίου και αναφέρθηκε στις ελληνικές θέσεις, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα θα είναι παρούσα στο υψηλότερο επίπεδο στη σύνοδο που θα γίνει αύριο στην Αίγυπτο.

«Η Ελλάδα είναι υπέρμαχος του ανθρωπιστικού δικαίου», ανέφερε και σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή έθεσε τα σημεία τα οποία πρέπει να γίνουν σεβαστά από όλες τις πλευρές. «Την επαύριον της τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς προχωρήσαμε στην καταδίκη της τρομοκρατίας, ζητώντας άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων, την προστασία όλων των αμάχων και αποφυγή στοχοποίησής τους, ενώ θέσαμε θέμα διάνοιξης οδών για ανθρωπιστική βοήθεια», είπε και πρόσθεσε πως θέση της Ελλάδας είναι να υπάρξει λύση στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ για δύο κράτη.

Ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ακόμη πως το υπουργείο Εξωτερικών ετοίμασε πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας το οποίο θα κατευθυνθεί προς τη Γάζα.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...