Αυτό είναι το οριστικό τέλος για Ιωάννα Παλιοσπύρου και Απόστολο Λύτρα (vid)

«Αναγκαστικά λόγω συνθηκών και όσων έχουν γίνει είναι δύσκολο να συνεχίσουμε μαζί. Δεν είναι αυτό το μείζον θέμα. Είναι όλα όσα έχουν προκύψει με αφορμή αυτό. Να αναρωτηθούμε τι γίνεται στην κοινωνία και γιατί συμβαίνουν όλα αυτά», δήλωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου για τον Απόστολο Λύτρα.

«Μίλησα με τη Σοφία. Το σημαντικό είναι να μπορέσει τώρα να βρει τα πατήματά της», είπε στη συνέχεια, μιλώντας στο OPEN. «Φρόντισε να έχεις δίπλα σου ανθρώπους, γιατί κανείς δεν τα καταφέρνει μόνος του», συμβούλεψε την κα Πολυζωγοπούλου η ίδια.

«Πάντα η λύση είναι η πρόληψη και να παίρνουμε μέτρα πριν»

Για την αλλαγή της νομικής εκπροσώπησής της είπε: «Πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά; Είναι μονόδρομος».

Για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα για την ενδοοικογενειακή βία, η κα Παλιοσπύρου είπε πως «δεν ξέρω αν είναι η λύση, δεν είμαι υπέρ της αυστηροποίησης των ποινών, αλλά όταν πρέπει να δώσεις λύση αυτή τη στιγμή είναι ένα μέτρο αναγκαστικό. Πάντα η λύση είναι η πρόληψη και να παίρνουμε μέτρα πριν».

«Έχω συγχωρήσει τον δικό μου θύτη, πόσω μάλλον τον κ. Λύτρα», είπε σε άλλο σημείο.

«Δεν πρέπει να κάνουμε παρορμητικές κινήσεις»

Όταν της ζητήθηκε να στείλει μήνυμα σε γυναίκες που ενδεχομένως κακοποιούνται και δεν βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν, δήλωσε: «Πρέπει να κάνουμε το βήμα και να μιλάμε και να μην φοβόμαστε. Όμως, δεν πρέπει να κάνουμε παρορμητικές κινήσεις. Πρέπει πρώτα να εξασφαλίζουμε την ασφάλειά μας. Και στην περίπτωση του κ. Λύτρα είδαμε μια πολύ καλή διαχείριση από την πλευρά του θύματος. Δεν είναι πολύ απλά αυτά που λέμε (…)».

«Χρειάζεται ψυχραιμία, χαμηλοί τόνοι, να νιώσει ο θύτης ότι δεν απειλείται και από εκεί και πέρα πιο μεθοδικά να κάνουμε αυτό που πρέπει», τόνισε.

«Ένα τέτοιο τραύμα που έχω πάνω μου, ποτέ δεν τελειώνει 100%»

Μιλώντας για την προσωπική της ζωή, δήλωσε πως «ακόμα και εγώ δεν έχω συνειδητοποιήσει (…). Όλη η πορεία των τελευταίων ετών δεν μπορεί ακόμα να χωρέσει στο κεφάλι μου. Έχω δικαστήρια, με περιμένουν και χειρουργεία, δεν έχω τελειώσει».

«Ένα τέτοιο τραύμα που έχω πάνω μου, ποτέ δεν τελειώνει 100%. Και σε βάθος ετών θέλει συντήρηση αυτό το αποτέλεσμα, με διάφορες θεραπείες και διάφορα πράγματα. Κυρίως εκεί είναι το μυαλό μου. Να εκμεταλλευτώ τα εργαλεία που έχω και να νιώσω ασφάλεια στο κομμάτι της υγείας γιατί ακόμα δεν νιώθω 100% ασφαλής».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;