Αυτοί αναγουλιάζουν με τη μητρότητα ως «κατάκτηση» – Ποιοι θέλουν τις γυναίκες να παίρνουν τα «τσεκ» πουλώντας τη μήτρα τους σε πλούσια ζευγάρια

Διαβάστε το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο 902.gr ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ:

«Προσέξτε, το ΚΚΕ μιλάει για “δικαιώματα του παιδιού”… Αυτό δεν είναι κλασικό επιχείρημα της ελληνικής δεξιάς;». Αυτή η ατάκα είναι μία από τις πολλές που ακούγονται και γράφονται ενάντια στη θέση που διατυπώνει το Κόμμα για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο δημοσιογράφος που μέσα στην εμπάθειά του πέταξε το εν λόγω μαργαριτάρι, προφανώς θεωρεί «συντηρητισμό» το να μιλάει κανείς για δικαιώματα του παιδιού και «προοδευτικό» το να ξεμπερδεύει το κράτος με κάθε έννοια στήριξης της παιδικής μέριμνας.

Εκτός απ’ αυτό, όμως, πρέπει να προβληματίσει η ευκολία με την οποία τέτοιες φωνές ωραιοποιούν την ακροδεξιά, αποδίδοντάς της γνωρίσματα με θετικό φορτίο, με τα οποία δεν έχει καμία σχέση! Ο ίδιος μάλιστα σχεδόν …σοκαρίστηκε διαβάζοντας στην Απόφαση του ΚΚΕ ότι η αναγνώριση της μητρότητας θεωρείται «κατάκτηση» της ανθρωπότητας.

Εμείς απλά να θυμίσουμε ότι αυτοί που αναγουλιάζουν με τη μητρότητα ως «κατάκτηση» είναι συνήθως οι μεγαλοεργοδότες κι αυτό το ξέρει καλά κάθε νέα γυναίκα που άκουσε το αφεντικό της να τη ρωτά «αν σκοπεύει να μείνει έγκυος».

Όσοι λοιπόν θεωρούν παρωχημένη έννοια τη μητρότητα και όσα απορρέουν από αυτή, ας το πουν στις εργαζόμενες μητέρες και στο γυναικείο κίνημα, που διεκδικούν άδειες, επιδόματα και άλλα μέτρα προστασίας, σε σύγκρουση με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις.

Εκτός αν προτιμούν τις γυναίκες στο σπίτι να γεννούν, χωρίς πολλά πολλά δικαιώματα, ή το πολύ να παίρνουν τα «τσεκ» πουλώντας τη μήτρα τους σε πλούσια ζευγάρια…

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...