Αυτά είναι τα σκοτεινά σχέδια του Ισραήλ για το «αύριο» στη Λωρίδα της Γάζας

Η Ισραηλινή κυβέρνηση εκπονεί σχέδιο για τη Λωρίδα της Γάζας μετά τον πόλεμο. Σύμφωνα με το προτεινόμενο σχέδιο, οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν μέχρι την επιτυχή ολοκλήρωση των στόχων τους, περιλαμβανομένης της επιστροφής των ομήρων και της καταστροφής των στρατιωτικών και κυβερνητικών δυνατοτήτων της Χαμάς, καθώς και της εξάλειψης των στρατιωτικών απειλών.

Στη συνέχεια, κατά την “επόμενη μέρα” του πολέμου, το σχέδιο προβλέπει ότι η Χαμάς δεν θα έχει έλεγχο στη Γάζα και ότι δεν θα υπάρχει ισραηλινή πολιτική παρουσία στην περιοχή. Η ισραηλινή στρατιωτική παρουσία θα συνεχίσει να διατηρείται για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε απειλής.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Reuters: Ο στόχος του Άντονι Μπλίνκεν και ο ρόλος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή

Έντονες αντιδράσεις διεθνώς

Επιπλέον, έχει προταθεί η επιστροφή εβραίων εποίκων στη Λωρίδα της Γάζας και η προώθηση της μετανάστευσης του παλαιστινιακού πληθυσμού. Αυτές οι προτάσεις έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις διεθνώς.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ εκφράζει την πρόθεσή της να επιτύχει τους πολιτικούς της στόχους με την εφαρμογή αυτού του σχεδίου, παρά τις αμφισβητήσεις και τις διεθνείς αντιδράσεις.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ