Αυστηρή προειδοποίηση της Ρωσίας στη Δύση

Νέα επίθεση κατά της Δύσης εξαπολύει το Κρεμλίνο, τονίζοντας πως εάν κατασχέσουν ρωσικούς πόρους αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα απαντήσει «σκληρά».

Μετά τη ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία το 2022 οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν απαγορεύσει τις συναλλαγές με την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας και το υπουργείο Οικονομικών, παγώνοντας ρωσικούς πόρους αξίας περίπου 300 δισεκ. δολαρίων που βρίσκονται στη Δύση.

Η ΕΕ εξέδωσε χθες απόφαση για τη δέσμευση των έκτακτων εσόδων από τα παγωμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας, ανοίγοντας τον δρόμο για τη μελλοντική χρήση τους για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

«Είναι κλοπή: πρόκειται για σφετερισμό κάποιου πράγματος που δεν σας ανήκει», τόνισε η Μαρία Ζαχάροβα εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Sputnik.

Η Μαρία Ζαχάροβα τόνισε ότι η απάντηση της Μόσχας θα είναι «εξαιρετικά σκληρή», καθώς η Μόσχα εκτιμά ότι ουσιαστικά έχει να κάνει με κλέφτες.

«Με δεδομένο ότι η χώρα μας το έχει χαρακτηρίσει κλοπή, η στάση μας θα είναι αυτή (που ταιριάζει) απέναντι σε κλέφτες», κατέληξε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....