Αυστηρή προειδοποίηση Πούτιν στις αλαζονικές δυτικές ελίτ: «Κανείς δεν απειλεί τη μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη του κόσμου» (vid)

Tην ισχυρή πυρηνική δύναμη της Ρωσίας επανέφερε στο προσκήνιο για άλλη μια φορά ο Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ενωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, την επονομαζόμενη «Ημέρα της Νίκης».

Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε την «αλαζονική» Δύση, υπογραμμίζοντας ότι «ξεχνούν τον αποφασιστικό ρόλο που διαδραμάτισε η Σοβιετική Ενωση στην ήττα της ναζιστικής Γερμανίας και υποδαυλίζουν τις συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο» και τονίζοντας ότι «γνωρίζουμε πού οδηγεί η υπερβολή τέτοιων φιλοδοξιών. Η Ρωσία θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει μια παγκόσμια σύγκρουση».

«Αλλά ταυτόχρονα, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας απειλήσει. Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντα σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», προειδοποίησε ο Πούτιν από την Κόκκινη Πλατεία, και αφού ο υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου επιθεώρησε τα στρατεύματα που παρατάχθηκαν, εν μέσω χιονοθύελλας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε ότι «η Ρωσία περνάει μια δύσκολη περίοδο», ωστόσο επικεντρώθηκε τις στρατιωτικές δυνατότητες της Μόσχας απευθυνόμενος περισσότερο στο εξωτερικό και λιγότερο στο εσωτερικό, καθώς σημείωσε ότι «το μέλλον της μητέρας πατρίδας εξαρτάται από εμάς και αυτό φέτος στην Ημέρα της Νίκης είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ. Οι στρατηγικές μας δυνάμεις είναι πάντα σε στρατιωτική ετοιμότητα».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου