Αντίδραση της Αθήνας για χάρτη της Le Monde που εμφάνιζε ελληνικά νησιά ως τουρκικά

Την παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, όπου απεικονίζονταν τα αποτελέσματα των εκλογών στην τουρκική επικράτεια συμπεριλαμβάνοντας σε αυτήν και ελληνικά νησιά.

Έτσι, ο πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία Δημήτριος Ζεβελάκης, κατόπιν σχετικών εντολών του Νίκου Δένδια απέστειλε επιστολή, στην οποία επεσήμανε τη λανθασμένη πρακτική αναδημοσίευσης του εν λόγω χάρτη, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ζήτησε την άμεση διαγραφή του χάρτη και την αποφυγή αναπαραγωγής του από την αγγλόφωνη και γαλλόφωνη ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, προς αποκατάσταση της ορθότητας και ακρίβειας των πληροφοριών που δημοσιοποιούνται, καθώς και προς αποφυγή πρόκλησης σύγχυσης στο αναγνωστικό κοινό.

Η εφημερίδα Le Monde έχει ήδη διαγράψει τον συγκεκριμένο χάρτη από τον ιστότοπό της.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών