Αυτή είναι η αλήθεια για το βρόμικο ρόλο της Ράνιας Τζίμα (και κατά του ΣΥΡΙΖΑ): Έτσι κατασκευάζεται μια νέα μορφή δημοσιογράφου – Η τάχα διένεξη με τον Πρετεντέρη

Του Ιωάννη Δαμίγου

Ό, τι γράψουν οι «πέννες», ό, τι πρέπει και θέλουν να περάσουν, σερβίρεται και καθοδηγείται από τους «επαΐοντες«, με το κοινό του επιπέδου jt2us και survivor, να τα υιοθετεί αβίαστα. Πριν προλάβει να κρίνει ο αναγνώστης ή ο ακροατής, τηλεθεατής, να σκεφθεί το γενόμενο, η λύση προτείνεται έτοιμη.

Κάπως έτσι κατακτήσαμε την θέση 107 της δημοσιογραφίας. Έτσι ακριβώς πλασάρονται τα νέα «αστέρια», οι νέες «κυρίες» της δημοσιογραφίας, μια και οι «παλιές» μεγάλωσαν υπερβολικά και έχασαν την λάμψη των, από καθημερινή και φθοροποιό χρήση, μέχρι αντιπάθειας. Έτρεξαν λοιπόν όλοι να εκθειάσουν την κ. Τζίμα για την ερώτηση που η απάντησή της αιφνιδίασε τους πάντες ως παραδοχή του σκανδάλου, από τον μόνο αρνητή μέχρι σήμερα, που ο κόσμος το ‘χε τούμπανο κι αυτός κρυφό καμάρι.

Μια απλή δημοσιογραφική ερώτηση, που δεν έκρυβε ούτε θάρρος, ούτε ηρωισμό, αποδόθηκε ως τέτοια στην δημοσιογράφο, που «διέσωσε» μάλιστα και το επάγγελμα. Αντίθετα, όλοι παρέκαμψαν άτεχνα όμως, την συκοφαντική και θρασυτάτη διαπίστωσή της για περικοπή συντάξεων 22 φορές από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Η ίδια δεν έχει ανασκευάσει μέχρι σήμερα, αυτό το μεγάλο ατόπημα, πράγμα που δηλώνει ευθέως την σκοπιμότητα της ενέργειας.

Η οποία ενέργεια δεν έγινε άμεσα αντιληπτή ακόμα και από τους αριστερούς και προοδευτικούς. «Σκεπάστηκε» όπως όπως από τον θόρυβο που σήκωσε η παραδοχή του σκανδάλου, παραμένοντας όμως στα αυτιά των συνταξιούχων, που έχουν έτσι κι αλλιώς την ροπή προς την δεξιά ψήφο, Η ζημιά δηλαδή έγινε και πέρασε ως τετελεσμένη, προσφερόμενη πονηρά από την «άξια» δημοσιογράφο που ξεχώρισε κιόλας, αφού έτσι έγραψαν οι συνάδελφοί της.

Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε, Έτσι είναι εφόσον αυτό θέλετε να περάσετε, Έτσι είναι αφού αυτό γράψατε. Έτσι κατασκευάζεται μια νέα μορφή δημοσιογράφου και προσδίδεται τεχνικό κύρος, για να πλάθει αυτό που αποκαλούμε «κοινή γνώμη».

Η μετέπειτα διένεξή της τάχα, με τον εντεταλμένο δημοσιογράφο, μοιάζει μάλλον με δόλια απόπειρα να πείσει περί του αντιθέτου, εκ των υστέρων πάντα βέβαια. Σε  προσπάθεια να πείσει περί της άμεμπτης λειτουργίας του επαγγέλματός της, εκμαιεύοντας την αναγκαία συμπάθια του εύπλαστου και επιπόλαιου κοινού. Βέβαια δεν αντέδρασαν άλλοι κι άλλοι, υπεύθυνοι και αρμόδιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Παραθέτω τα γεγονότα και τις σκέψεις μου, επειδή ούτε έτσι είναι, ούτε έτσι νομίζω. Ο καθείς επιλέγει.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...