Ανδρουλάκης: «Καμπανάκι η πανδημία που δεν άκουσε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη»

Την αναγκαιότητα να αναγεννηθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την επίσκεψή του σήμερα το πρωί στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο στο Ληξούρι Κεφαλονιάς.

Ο κ. Ανδρουλάκης είχε συνάντηση με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και ενημερώθηκε – όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ – για «την υποστελέχωση και την υστέρηση σε κτιριακές υποδομές» που κατά τους υγειονομικούς αποτελούν και «τα μείζονα προβλήματα του νοσοκομείου».

«Τα προβλήματα, δυστυχώς, και εδώ είναι πολλά, όπως συμβαίνει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Για εμάς είναι προτεραιότητα να δημιουργηθεί ένα ισχυρό πρωτοβάθμιο δίκτυο υγείας, που θα υπηρετεί καθημερινά τον πολίτη, και να δοθούν κίνητρα σε όλες τις ειδικότητες για να έρθουν γιατροί στα νησιά μας. Και, βέβαια, προτείνουμε να ενταχθούν όλοι οι υγειονομικοί στα βαρέα και ανθυγιεινά», είπε.

Παράλληλα άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που διαχειρίζεται το ΕΣΥ και επικαλέστηκε τα στοχιεία για τις ιδιωτικές δαπάνες υγείας ως απόδειξη αυτής της αποτυχίας.

«Η περιπέτεια της πανδημίας ήταν ένα καμπανάκι για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Όμως, μάλλον δεν ακούστηκε», ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα». «Και είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Είναι προτεραιότητα ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, που θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας σε κάθε πολίτη», πρόσθεσε.

«Η αποτυχία αποτυπώνεται στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας, που είναι οι δεύτερες υψηλότερες σε όλη την Ευρώπη. Μας ξεπερνά μόνο η Βουλγαρία. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά. Γι’ αυτό, άμεσα στήριξη και από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ίδιους πόρους για να ανασυγκροτήσουμε και να αναγεννήσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας», κατέληξε.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...