Ανασχηματισμό κάνει ο Μητσοτάκης – Ποιοι μετακινούνται, ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται – Όλα τα ονόματα

Mε νέα σύνθεση θα συνεδριάσει το πρώτο υπουργικό συμβούλιο του 2024 την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου.

Και αυτό διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, παρά το ότι ο Πρωθυπουργός δεν είναι υπέρ των ανασχηματισμών, φαίνεται πως ο νέος χρόνος φέρνει και αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι ο ανασχηματισμός που θα αφορά κρίσιμους τομείς με έντονο κοινωνικό ενδιαφέρον αναμένεται να ανακοινωθεί είτε άμεσα, μέσα στην ημέρα, είτε αύριο Πέμπτη.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα μετακινηθεί από το υπουργείο Υγείας στο Προστασίας του Πολίτη, στη θέση του Γιάννη Οικονόμου, ώστε να τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, ενώ στο Υγείας αναμένεται να μετακινηθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στη θέση του τελευταίου, στο Εργασίας, ακούγεται το όνομα του Θοδωρή Ρουσόπουλου, αν και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν το όνομα του Τάκη Θεοδωρικάκου. Και αυτό διότι ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, πρόκειται να εκλεγεί πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Επίσης, ακούγεται και το όνομα του Μάκη Βορίδη, για να αναλάβει παραγωγικό υπουργείο της κυβέρνησης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αλλαγές θα αφορούν συνολικά έξι ή επτά υπουργεία.

Πάντως, κυβερνητικές πηγές, κληθείσες να σχολιάσουν τις πληροφορίες έλεγαν ότι «κανείς δεν συζητάει για ανασχηματισμό, αλλά για στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω».

Να σημειωθεί ότι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχει προγραμματίσει κάτι έως και την Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία θα παραστεί στα εγκαίνια της αναστήλωσης του Ανακτόρου του Φιλίππου Β’ στις Αιγές.

Υπενθυμίζεται ότι, ο πρωθυπουργός, ερωτηθείς στη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες αν πέτυχε το rotation που είχε κάνει το καλοκαίρι, είχε απαντήσει: «Αμετακίνητοι υπουργοί δεν υπάρχουν, αμετακίνητες πολιτικές υπάρχουν. Αξιολογούνται σε δύο επίπεδα. Μπορούν να υλοποιήσουν την πολιτική; Το ένα ζήτημα είναι η αποτελεσματικότητα. Δεν μπορεί σε δύο μήνες να κρίνω και ξέρετε ότι αποφεύγω τους συχνούς ανασχηματισμούς. Το δεύτερο κριτήριο έχει να κάνει με τη συμπεριφορά. Αν κρίνω ότι κάποια συμπεριφορά δικαιολογεί την απομάκρυνση ενός υπουργού, δεν θα διστάσω να το κάνω».

ΠΗΓΗzougla.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...