Ακόμα ένα θύμα των ελλείψεων – Γυναίκα πέθανε στη Λέσβο περιμένοντας ασθενοφόρο

Ακόμη ένα τραγικό περιστατικό θανάτου πολίτη ενώ περιμένει το ΕΚΑΒ υπογραμμίζει το σοβαρό πρόβλημα των δομών υγεία της χώρας. Αυτή τη φορά, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Κοματική Οργάνωση Βάσης Υγείας Λέσβου του ΚΚΕ μία γυναίκα πέθανε περιμένοντας ασθενοφόρο στην παραλία Γαβαθά.

Η γυναίκα, όπως μεταδίδει το lesvosnews.gr, έχασε τις αισθήσεις ενώ βρισκόταν στην παραλία, κλήθηκε το ασθενοφόρο, αλλά μέχρι να φτάσει από την Καλλονή ήταν ήδη αργά. Παράλληλα, η Κομματική Οργάνωση Βάσης Υγείας Λέσβου του ΚΚΕ καταγγέλλει ότι άλλα δύο επείγοντα περιστατικά στην περιοχή του ΚΥ Αντίσσας χρειάζονταν διακομιδή, αλλά το Κέντρο Υγείας ήταν ακάλυπτο καθώς «δεν επαρκούν οι οδηγοί για να καλυφθούν οι βάρδιες».

Η ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Υγείας Λέσβου του ΚΚΕ

Από καιρό επισημαίνουμε την ανάγκη κάλυψης όλων των βαρδιών με μόνιμους, εκπαιδευμένους διασώστες όχι μόνο στα υπάρχοντα σημεία- σταθμούς του ΕΚΑΒ και τα ΚΥ αλλά και δημιουργία ή και επαναλειτουργία των Κέντρων εφημέρευσης με νοσηλευτές, γιατρούς, διασώστες σε απομακρυσμένα σημεία όπως Ερεσό, Μόλυβο, Μανταμάδο (μέχρι τη λειτουργία του ΚΥ).

Καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης που είναι συνέχεια της πολιτικής που ακολούθησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που αντιμετωπίζουν τα ζητήματα υγείας του λαού μας σαν κόστος όφελος.

Είναι επικίνδυνοι οι χειρισμοί της κυβέρνησης, που προσπαθεί με μπαλώματα από στρατό και πυροσβεστική να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για επείγουσα διακομιδή των ασθενών. Απαιτούμε άμεση κάλυψη όλων των αναγκών με μόνιμους, εκπαιδευμένους διασώστες, νοσηλευτές, και γιατρούς.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...