Ακραίες τουρκικές προκλήσεις: «Αν θέλαμε ένταση θα κάναμε υπερπτήσεις και στην Αττική»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο διευθυντής Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το «δεξί χέρι» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα για υπερπτήσεις στην Τουρκία και δήλωσε: «αν θέλαμε ένταση θα μπορούσαμε να κάνουμε υπερπτήσεις και πάνω από τη χερσόνησο της Αττικής».

Ο Φαχρετίν Αλτούν διαμήνυσε πως «η διακοπή επικοινωνίας Μητσοτάκη – Ερντογάν θα συνεχιστεί» και δεν έκρυψε την ενόχληση της Άγκυρας για την εμπλοκή τρίτων χωρών στα ελληνοτουρκικά από την Ελλάδα. «Χρειάζεται απευθείας διάλογος», είπε.

Αναφορικά με την πώληση αμερικανικών F-16, ο Αλτούν εμφανίστηκε αισιόδοξος. «Θα εγκριθεί η πώλησή τους κάποια στιγμή» υποστηρίξε.

Εμμένοντας στη σκληρή γραμμή της Άγκυρας, ο Τούρκος αξιωματούχος δεν απέκλεισε έρευνες στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, χωρίς να διευκρινίζει ωστόσο που θα διεξαχθούν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;