Ακούγονται πολλά για τον Διονύση Τεμπονέρα

Η Πυθία αποκαλύπτει

Ένα μεγάλο ερωτηματικό αναφορικά με όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και με όσα πρόκειται να ακολουθήσουν είναι η περίπτωση του Διονύση Τεμπονέρα.

Κατά τη διάρκεια της κούρσας για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα, σε όλη την εσωκομματική προεκλογική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ, ακουγόταν ότι διαπραγματευόταν τη θέση του γραμματέα του κόμματος. Δεν επιβεβαιώθηκε κάτι τέτοιο.

Στη συνέχεια βρέθηκε απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη. Άσκησε κριτική. Όλοι περίμεναν ότι θα ακολουθούσε τους αποστάτες στο νέο εγχείρημα. Δεν το έκανε.

Παρέμεινε.

Τώρα λένε ότι οργανώνει με μεγάλη προσοχή τη δική του ομάδα. Κάνει συναντήσεις και στήνει πυρήνες σε τοπικές.

Γιατί;

Ακούγονται πολλά.

Ένα από αυτά είναι ότι, όπως λένε, περιμένει την ήττα – την βαριά ήττα – του ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες ευρωεκλογές. Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει θέσει ως στόχο τη νίκη. Ο Διονύσης Τεμπονέρας μιλάει πιο ρεαλιστικά. Θέτει ως στόχο τη δεύτερη θέση με καθαρή διαφορά από το ΠΑΣΟΚ. Διαφοροποιείται.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι θέλει να διαδραματίσει ρόλο την επόμενη ημέρα. Θέλει να είναι ο επόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Η πραγματικότητα είναι ότι αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα στελέχη του πολίτικού προσωπικού της χώρας, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ. Η αλήθεια είναι πως είναι σοβαρός. Το θέμα είναι ότι βιάζεται. Αν ισχύουν οι φήμες.

Έχει εντυπωθεί πάντως στη συλλογική συνείδηση του δημοκρατικού κόσμου, ότι ο Διονύσης Τεμπονέρας είναι εκείνος που ηγείται πλέον της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Λένε ότι θα διεκδικήσει μελλοντικά την ηγεσία.

Σίγουρα θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...

Η αλήθεια για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και τι θα συμβεί (λογικά) στο αυριανό ντέρμπι

Γράφει ο Πρόεδρος ΠΑΕ *Η ιδιότητα του μετά Χριστόν προφήτη...