Έτσι διαμορφώνονται οι τιμές ανά χρώμα στα νέα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος – Ποιο είναι το φθηνότερο

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε τα νέα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος στη χαμηλή τάση που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου στην Ελλάδα. Οι νέες τιμές χαρακτηρίζονται από την κατάργηση των οριζόντιων, κρατικών επιδοτήσεων, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος σε σύγκριση με το 2023.

Τα νέα τιμολόγια χωρίζονται σε τέσσερα χρώματα: μπλε τα σταθερά, πράσινο το ειδικό τιμολόγιο, κίτρινο τα κυμαινόμενα και πορτοκαλί τα δυναμικά.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Αυτά είναι τα τιμολόγια όλων των προμηθευτών για τον Ιανουάριο στο ηλεκτρικό ρεύμα (doc)

Στο πράσινο τιμολόγιο (ειδικό τιμολόγιο), η τελική τιμή χρέωσης για κατανάλωση κάτω των 500 kWh διαμορφώνεται σε 0,13635 ευρώ/kWh. Συγκριτικά με τον Δεκέμβριο του 2023, οι τιμές ήταν 0,145 ευρώ/kWh με επιδότηση και 0,17 ευρώ/kWh χωρίς την επιδότηση.

Στο μπλε τιμολόγιο (σταθερό τιμολόγιο), η χαμηλότερη τιμή για κατανάλωση κάτω των 500 kWh διαμορφώνεται σε 0,149 ευρώ/kWh, ενώ στο αντίστοιχο τιμολόγιο τον Δεκέμβριο του 2023, οι τιμές ήταν υψηλότερες (π.χ. 0,54 ευρώ/kWh και 0,28 ευρώ/kWh).

Στο κίτρινο τιμολόγιο (κυμαινόμενο τιμολόγιο), η τιμή χρέωσης για κατανάλωση κάτω των 500 kWh διαμορφώνεται σε 0,12653 ευρώ/kWh, ενώ τον Δεκέμβριο του 2023, οι τιμές ήταν 0,17 ευρώ/kWh και 0,145 ευρώ/kWh (προ και μετά επιδότησης).

Σημειώνεται πως οι νέες τιμές καταγράφονται χωρίς την συμπερίληψη του ΦΠΑ. Συνολικά, τα νέα τιμολόγια φέρνουν πιο ανταγωνιστικές τιμές και επιτρέπουν στους καταναλωτές να επιλέγουν τον φθηνότερο πάροχο, προσφέροντας μεγαλύτερη διαφάνεια στην επιλογή τους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ