Ένταση στη δίκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ ανάμεσα σε Πολάκη και Άδωνι

Τις καταγγελίες του για ρουσφετολογικές προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο υπουργίας του Άδωνι Γεωργιάδη 2013 – 2014 επανέφερε στην κατάθεση του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο Παύλος Πολάκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από δικό του αίτημα καταθέτει στο δικαστήριο στην εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά στις καταγγελίες για 22 παράνομες προσλήψεις την περίοδο 2013 – 2014 που ήταν υπουργός Υγείας, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο πρώην υπουργός Υγείας έκανε λόγο για «αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ» το οποίο όπως είπε χαρακτηριστικά λειτουργούσε ως η off shore του υπουργείου Υγείας.

«Είναι καραμπινάτη υπόθεση απιστίας. Όλοι αυτοί οι 22 προσλήφθηκαν από ΚΕΕΛΠΝΟ και τοποθετήθηκαν μετά ως διοικητικοί, στο γραφείο τύπου και άλλου στον κ. Γεωργιάδη. Τους διόρισε μέσω αυτού του μηχανισμού για να πάρουν μισθό και μετά τους διέθεσε στο γραφείο του ως διοικητικούς. Υπάρχουν χαρτιά που αποδεικνύουν ότι δεν πάτησαν ποτέ εκεί, στις δομές του ΚΕΕΛΠΝΟ. Προφανώς οι υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν κινήθηκαν από μόνοι τους, αλλά με εντολή του πολιτικού τους προϊσταμένου. Αλλά γι’ αυτόν υπήρξε παραγραφή. Στη δική μας περίπτωση, δεν υπάρχει νόμιμη διαδικασία προκήρυξης, ποτέ δε δημοσιεύτηκε προκήρυξη, υπάρχουν πλαστογραφημένες αποφάσεις για προσλήψεις προσωπικού» είπε καταθέτοντας στο δικαστήριο ο Παύλος Πολάκης.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του κ. Πολάκη προκλήθηκε μεγάλη ένταση με τους συνηγόρους υπεράσπισης να αντιδρούν όταν ο μάρτυρας, επικαλέστηκε απόφαση που αφορά άλλη υπόθεση και άλλα πρόσωπα. «Υπήρξε όργιο ρουσφετολογικών διορισμών» είπε ο κ. Πολάκης με την υπεράσπιση των τεσσάρων κατηγορουμένων να αντιδρά και τον πρώην υπουργό να παραδέχεται

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στην μη ύπαρξη πολιτικής αγωγής στη δίκη, τονίζοντας: «Μου προξενεί αλγεινή εντύπωση πως δεν κάθεται εδώ η πολιτική αγωγή από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Εδώ έπρεπε να είναι ο ΕΟΔΔΥ και να διεκδικεί την αποκατάσταση της ζημιάς που υπέστη…»

Η κατάθεση του Παύλου Πολάκη τελικά διεκόπη για τις 13 Μαρτίου εν μέσω έντασης, καθώς προκλήθηκε επεισόδιο όταν αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση της υπεράσπισης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, που παρακολουθούσε την κατάθεση του, αντέδρασε λέγοντας «τι διαδικασία είναι αυτή, με συγχωρείτε;». Ο δικηγόρος του Παύλο Πολάκη ήρθε σε αντιπαράθεση με φρουρό του κ. Γεωργιάδη με αποτέλεσμα να ζητάει την προστασία της έδρας. Έντονα διαμαρτυρήθηκε ο κ. Γεωργιάδης και για το γεγονός ότι η κατάθεση Πολάκη διεκόπη, καθώς ο μάρτυρας επικαλέστηκε δουλειά!

«Κύριε πρόεδρε δεν το έχω δει ξανά αυτό. Έχω και εγώ εργασίες. θεωρώ απαράδεκτο ότι σταμάτησε το δικαστήριο επειδή ο κ. Πολάκης είπε πως έχει δουλειά. Να συνυπολογίσατε στην επόμενη συνεδρίαση ότι και εγώ έχω δουλειά στο υπουργείο Υγείας. Λες και οι άλλοι δεν έχουμε εργασίες! Όλα έχουν κάποια όρια!» είπε ο Αδώνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...