Έγινε ο πρώτος ομόφυλος γάμος ζευγαριού – Επικοινώνησε μαζί τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη Νέα Σμύρνη τελέστηκε το Σάββατο ο πρώτος ομόφυλος γάμος μετά από την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου. Με το ζευγάρι μίλησε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης, Κώστας Αναγνωστόπουλος ήταν αυτός που τέλεσε τον πρώτο γάμο καθώς είναι αρμόδιος για τους πολιτικούς γάμους και μίλησε στην ΕΡΤ σχετικά με την διαδικασία. Όπως είπε όλα έγιναν όπως σε ένα γάμο μεταξύ ετερόφυλου ζευγαριού.

«Δεν αλλάζει κάτι στα χαρτιά. Η μόνη προσαρμογή που έγινε ήταν στη φόρμα από το υπουργείο. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη διαδικασία. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα νομικά δικαιώματα που απορρέουν από μια τέτοια πράξη που τελείται στο Δήμο μας, δηλαδή ο πολιτικός γάμος και είναι ακριβώς η ίδια διαδικασία χωρίς καμία παρέκκλιση», τόνισε .

«Τα πράγματα κύλησαν όπως σε οποιαδήποτε άλλη τελετή. Προσήλθαν οι δύο κύριοι που θα τελούσαν τον γάμο τους, τους υποδεχθήκαμε. Μετά συνέχισε τη διαδικασία με την ανάγνωση του πολιτικού όρκου και στο τέλος υπήρξαν οι υπογραφές για να επισημοποιηθεί πλέον και απέναντι στο κράτος και στην πολιτεία η σύνδεση αυτών των δύο ανθρώπων», είπε επιπλέον.

«Εγώ ως επικεφαλής των γάμων είχα και τη συνδρομή της αναπληρώτριας αντιδημάρχου Περιβάλλοντος που ήταν και αυτή παρούσα στην τελετή της κυρίας Γαλανοπούλου και κανένας δεν προφασίστηκε κάτι ή ήθελε να υπεκφύγει από το να τελέσει αυτή την τελετή. Ίσα – ίσα που όλοι έδειξαν ενδιαφέρον και το αγκάλιασαν με ευαισθησία».

Δεν υπάρχει κάποιο άλλο αίτημα για γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλου ζευγαριού μέχρι στιγμής , ανέφερ ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...