Άνω – κάτω η Νέα Δημοκρατία

Ανω κάτω η Νέα Δημοκρατία έπειτα από τις αποκαλύψεις για όσα διαδραματίστηκαν στη σύσκεψη της Σπάρτης που έγινε στις 2 Φεβρουαρίου, παρουσία του τοπικού δημάρχου Πέτρου Δούκα και του –ήδη τέως– υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού, και τις αποκαλύψεις για τις «τσάντες με λεφτά» που «γύρισαν» τις εκλογές το 2007.


Το απόγευμα της Δευτέρας ανακοινώθηκε η παραίτηση του κ. Λιβανού από τον υπουργικό θώκο, ενώ λίγες ώρες αργότερα, η Ν.Δ. διέγραψε και τον «γαλάζιο» δήμαρχο Πετρο Δούκα.


«Οι πρόσφατες δηλώσεις του Πέτρου Δούκα, εκτός από ιστορικά αναληθείς, δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, του κοινοποιήθηκε η σχετική απόφαση διαγραφής από μέλος της παράταξης», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Ν.Δ., προσπαθώντας να διαψεύσει τον δήμαρχο που την… «κάρφωσε».
Θέση πήρε ο Γιάννης Ραγκούσης, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να θέτει ένα συγκεκριμένο ερώτημα. «Γιατί διέγραψε τον Δούκα για τις δηλώσεις του και δεν διαγράφει τον Καραμανλή για τις πράξεις του; Μα διότι το πρόβλημα του Μητσοτάκη δεν είναι ότι τα έκαναν, αλλά ότι τα αποκάλυψαν…» τονίζει ο Γιάννης Ραγκούσης.

Υπενθυμίζεται ότι στην σύσκεψη που έγινε στις 2 Φεβρουαρίου 2022 συζητήθηκε η αντίδραση τής κυβέρνησης Καραμανλή μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τη Νέα Δημοκρατία. Μεταξύ άλλων, ο Π. Δούκας (υφυπουργός Οικονομικών της τότε κυβέρνησης) δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε όλους…», προσθέτοντας ότι «κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι, εκεί που πέφταμε με 15%…».
Αρνητική αίσθηση προκάλεσε και η απαράδεκτη αντίδραση του Σπ. Λιβανού που μίλησε για «εποποιία».
Αξίζει να τονιστεί ότι στις πυρκαγιές του 2007 είχαν σκοτωθεί συνολικά 84 άνθρωποι, από τους οποίους οι 49 στην Ηλεία.
Το «κάρφωμα» από τον δήμαρχο Σπάρτης και οι κυνικές ομολογίες είχαν ως αποτέλεσμα μια ομοβροντία πυρών κατά της κυβέρνησης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε με νόημα ότι «η πολιτική αναισθησία του κ. Λιβανού χαρακτηρίζει όλη την κυβέρνηση, που μοίρασε διχίλιαρα με εκλογική υστεροβουλία μετά την τελευταία κακοκαιρία και το επιτελικό φιάσκο».

► Λίγο μετά την παραίτηση του κ. Λιβανού, είδε το φως της δημοσιότητας ένα νέο βίντεο που καίει τον αντικαταστάτη του, Γιώργο Γεωργαντά, ο οποίος –σε παλαιότερη κομματική εκδήλωση της Ν.Δ.– ζήτησε από στελέχη της Αυτοδιοίκησης (που ανήκουν στη Ν.Δ.), να πιέσουν όσους πολίτες έχουν ωφεληθεί από το κόμμα της Συγγρού.

ΠΗΓΗefsyn.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;