WSJ: Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ παρακολουθούσαν τον Έλον Μασκ λόγω ξένων επαφών

Αμερικανικές αρχές παρακολουθούσαν ξένους επισκέπτες του Έλον Μασκ εν μέσω ανησυχιών για πιθανή ξένη επιρροή. Η έρευνα αφορά επαφές από Ανατολική Ευρώπη και άλλες χώρες. Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες

Οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας παρακολουθούσαν επισκέψεις ξένων υπηκόων σε ακίνητα του Έλον Μασκ το 2022 και 2023, σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal. Η παρακολούθηση εντάχθηκε σε μια ευρύτερη έρευνα για πιθανές απόπειρες ξένης επιρροής στον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, με επίκεντρο πρόσωπα από την Ανατολική Ευρώπη και άλλες περιοχές.

Στην έρευνα συμμετείχαν το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ και το FBI είχε ενημερωθεί για τις εξελίξεις, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας. Παρότι μέχρι στιγμής δεν έχουν ασκηθεί κατηγορίες, η υπόθεση εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την εθνική ασφάλεια και την έκθεση του Μασκ σε πιθανούς κινδύνους επηρεασμού, καθώς διατηρεί ευαίσθητα συμβόλαια με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ο Έλον Μασκ, επικεφαλής των Tesla, SpaceX και άλλων τεχνολογικών κολοσσών, είχε στενή επαφή με υψηλόβαθμους αξιωματούχους διεθνώς και είχε υπηρετήσει ως σύμβουλος του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μέχρι τη ρήξη τους την περασμένη εβδομάδα. Η έρευνα φέρεται να ξεκίνησε πριν από την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση Τραμπ.

Ο Μασκ δεν απάντησε σε αιτήματα της WSJ για σχολιασμό, ενώ το FBI αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις. Η υπόθεση εντάσσεται στο πλαίσιο της αυξανόμενης ανησυχίας της κυβέρνησης για ξένη ανάμειξη σε κρίσιμες αποφάσεις και επιχειρήσεις των ΗΠΑ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;