Washington Post: Δημοσκόπηση – κόλαφος για τον Μπάιντεν για την βοήθεια στους Ναζί της Ουκρανίας

Ολοένα αυξανόμενο είναι το ποσοστό των Αμερικανών που πιστεύει ότι οι ΗΠΑ παρέχουν υπερβολική υποστήριξη στην Ουκρανία, καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν και άλλοι δυτικοί σύμμαχοι έχουν λάβει μέτρα τις τελευταίες εβδομάδες για να κλιμακώσουν την υποστήριξή τους στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Περίπου το ένα τέταρτο των Αμερικανών, το 26%, πιστεύει ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία είναι υπερβολική, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Pew Research Center. Πρόκειται για ένα ποσοστό που αυξάνεται σταθερά από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και έχει αυξηθεί 6 μονάδες από τον Σεπτέμβριο.

Οι ΗΠΑ έχουν στείλει δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία για να στηρίξουν τον στρατό της στον πόλεμο κατά της Ρωσίας. Σε ένα πακέτο δαπανών 1,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο στα τέλη του περασμένου έτους, οι βουλευτές συμπεριέλαβαν περίπου 45 δισεκατομμύρια δολάρια για χρηματοδότηση της Ουκρανίας και των συμμάχων στο ΝΑΤΟ.

Όμως οι συγκεκριμένες δαπάνες έχουν γίνει αντικείμενο σκληρής κριτικής από Ρεπουμπλικάνους βουλευτές, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τα ποσά για την Ουκρανία είναι υπερβολικά και αδικαιολόγητα. Ο τ. ηγέτης της μειοψηφίας της Βουλής, Κέβιν ΜακΚάρθι (Καλιφόρνια) είπε τον Οκτώβριο ότι οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής δεν θα παρείχαν «λευκή επιταγή» για την υποστήριξη της Ουκρανίας εάν το κόμμα του έπαιρνε τον έλεγχο της Βουλής — όπως και έγινε. Η βουλευτής Lauren Boebert του Κολοράντο, με ανάρτηση στο Twitter είπε ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν έπρεπε να καταλάβει ότι «οι ΗΠΑ δεν είναι ΑΤΜ».

Η δημοσκόπηση με 5.152 άτομα, και περιθώριο σφάλματος 1,7%, διαπίστωσε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι συμφωνούν με την κριτική. Συνολικά το 40% των Ρεπουμπλικανών και των ανεξάρτητων ψηφοφόρων πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ παρέχουν υπερβολική υποστήριξη στην Ουκρανία. Το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 32% τον Σεπτέμβριο και μόλις 9% αμέσως μετά την εισβολή!

Ενώ η στάση των Ρεπουμπλικανών έχει αμβλύνει την υποστήριξη της Ουκρανίας, έχουν επίσης καταλήξει να θεωρούν τον πόλεμο της Ρωσίας ως λιγότερο σημαντική απειλή για τις ΗΠΑ. Μόλις το 29% των Ρεπουμπλικανών και των ανεξάρτητων πιστεύουν ότι ο πόλεμος είναι «μεγάλη απειλή».

Και οι Δημοκρατικοί όμως έχουν αυτήν την άποψη, με το 43% να υποστηρίζει ότι ο πόλεμος είναι «μεγάλη απειλή»…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;