UBS/Credit Suisse: Μπορεί να καταργηθεί το 20-30% των θέσεων εργασίας

Οι επικεφαλής της μεγατράπεζας που γεννήθηκε από την εξαγορά της Credit Suisse από τη UBS εξετάζουν την κατάργηση του 20-30% των θέσεων εργασίας –μεταξύ 25.000 και 36.000 θέσεων σε όλο τον κόσμο– σύμφωνα με την εβδομαδιαία εφημερίδα SonntagsZeitung, που επικαλείται ανώνυμες πηγές.

Ο αριθμός αυτός ξεπερνά τις θέσεις εργασίας που σκεφτόταν να καταργήσει η Credit Suisse στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσής της πριν οι ελβετικές αρχές πιέσουν την UBS να αγοράσει εσπευσμένα την ανταγωνίστριά της που κινδύνευε με κατάρρευση.

Μόνο στην Ελβετία, θα επηρεαστούν έως 11.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Πριν από την εξαγορά, η UBS απασχολούσε λίγους περισσότερους από 72.000 υπαλλήλους, συγκριτικά με πάνω από 50.000 στην Credit Suisse.

Στο δημοσίευμα δεν διευκρινίζεται το διάστημα κατά το οποίο σχεδιάζονται οι περικοπές των θέσεων εργασίας, ούτε οι δραστηριότητες που θα επηρεαστούν περισσότερο στους δύο τραπεζικούς κολοσσούς.

Πριν εξαγορασθεί στις 19 Μαρτίου από την υπ’ αριθμόν 1 τράπεζα της Ελβετίας, η Credit Suisse σχεδίαζε την κατάργηση 9.000 θέσεων εργασίας ως το 2025 στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσής της.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου