ΔΝΤ: Πότε αναμένεται να τεθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός

Οι κεντρικές τράπεζες θα συνεχίσουν πιθανότατα να αυξάνουν τα επιτόκια μέχρι το 2023, οπότε και αναμένεται οι τιμές να αρχίσουν να πέφτουν ως αποτέλεσμα των ενεργειών των κεντρικών τραπεζών, σύμφωνα με την διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Οι τιμές των εμπορευμάτων, όπως το πετρέλαιο, μπορεί να έχουν πιάσει «ταβάνι» και πιθανότατα θα αρχίσουν να υποχωρούν τους επόμενους μήνες, αλλά, σύμφωνα με την Γκεοργκίεβα, οι κεντρικές τράπεζες θα αυξάνουν τα επιτόκια ως απάντηση στον κίνδυνος διολίσθησης σε ύφεση.

«Οι κεντρικές τράπεζες εντείνουν τον έλεγχο του πληθωρισμού, είναι προτεραιότητα. Πρέπει να συνεχίσουν μέχρι να καταστεί σαφές ότι οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό παραμένουν σταθερά στέρεες», δήλωσε η Γκεοργκίεβα στο CNBC την Παρασκευή.

«Αυτή τη στιγμή εξακολουθούμε να βλέπουμε τον πληθωρισμό να αυξάνεται, πρέπει να του ρίξουμε λίγο κρύο νερό», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διέσυραν δημόσια τον Φάμελλο στην Βαρβάκειο για το πραξικόπημα κατά Κασσελάκη (vid)

Η Πυθία καταγράφειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Στέλεχος του Mega Channel έριξε την Αναστασία Γιάμαλη στα «σκυλιά» – Δεν έχει προηγούμενο ο διασυρμός (vid)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Σας...