Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Washington Post: Όλο και περισσότεροι Αμερικάνοι δεν συμφωνούν με τη βοήθεια στην Ουκρανία

  Ολοένα αυξανόμενο είναι το ποσοστό των Αμερικανών που πιστεύει ότι οι ΗΠΑ παρέχουν υπερβολική υποστήριξη στην Ουκρανία, καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν και άλλοι δυτικοί σύμμαχοι έχουν λάβει μέτρα τις τελευταίες εβδομάδες για να κλιμακώσουν την υποστήριξή τους στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.

  Περίπου το ένα τέταρτο των Αμερικανών, το 26%, πιστεύει ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία είναι υπερβολική, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Pew Research Center. Πρόκειται για ένα ποσοστό που αυξάνεται σταθερά από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και έχει αυξηθεί 6 μονάδες από τον Σεπτέμβριο.

  Οι ΗΠΑ έχουν στείλει δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία για να στηρίξουν τον στρατό της στον πόλεμο κατά της Ρωσίας. Σε ένα πακέτο δαπανών 1,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο στα τέλη του περασμένου έτους, οι βουλευτές συμπεριέλαβαν περίπου 45 δισεκατομμύρια δολάρια για χρηματοδότηση της Ουκρανίας και των συμμάχων στο ΝΑΤΟ.

  Όμως οι συγκεκριμένες δαπάνες έχουν γίνει αντικείμενο σκληρής κριτικής από Ρεπουμπλικάνους βουλευτές, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τα ποσά για την Ουκρανία είναι υπερβολικά και αδικαιολόγητα. Ο τ. ηγέτης της μειοψηφίας της Βουλής, Κέβιν ΜακΚάρθι (Καλιφόρνια) είπε τον Οκτώβριο ότι οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής δεν θα παρείχαν «λευκή επιταγή» για την υποστήριξη της Ουκρανίας εάν το κόμμα του έπαιρνε τον έλεγχο της Βουλής — όπως και έγινε. Η βουλευτής Lauren Boebert του Κολοράντο, με ανάρτηση στο Twitter είπε ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν έπρεπε να καταλάβει ότι «οι ΗΠΑ δεν είναι ΑΤΜ».

  Η δημοσκόπηση με 5.152 άτομα, και περιθώριο σφάλματος 1,7%, διαπίστωσε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι συμφωνούν με την κριτική. Συνολικά το 40% των Ρεπουμπλικανών και των ανεξάρτητων ψηφοφόρων πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ παρέχουν υπερβολική υποστήριξη στην Ουκρανία. Το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 32% τον Σεπτέμβριο και μόλις 9% αμέσως μετά την εισβολή!

  Ενώ η στάση των Ρεπουμπλικανών έχει αμβλύνει την υποστήριξη της Ουκρανίας, έχουν επίσης καταλήξει να θεωρούν τον πόλεμο της Ρωσίας ως λιγότερο σημαντική απειλή για τις ΗΠΑ. Μόλις το 29% των Ρεπουμπλικανών και των ανεξάρτητων πιστεύουν ότι ο πόλεμος είναι «μεγάλη απειλή».

  Και οι Δημοκρατικοί όμως έχουν αυτήν την άποψη, με το 43% να υποστηρίζει ότι ο πόλεμος είναι «μεγάλη απειλή»…

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ