Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  Κλέων Γρηγοριάδης: «Καθάρματα οι Αλαφούζος, Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης – Πλουτίζουν από το αίμα γυναικόπαιδων» (vid)

  Ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜΕΡΑ 25, Κλέων Γρηγοριάδης, εξαπέλυσε πυρά στην ολομέλεια της Βουλής, κατονομάζοντας τους τρείς μεγαλύτερους εφοπλιστές και καναλάρχες της χώρας για το ρόλο που παίζουν στην χρηματοδότηση των πολεμικών επιχειρήσεων της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.

  «Αυτά τα καθάρματα, που τολμούν να εγκαλούν εμάς για “πουτινάκια”, πλουτίζουν από το αίμα γυναικόπαιδων αμάχων. Αυτοί εμπορεύονται το πετρέλαιο, ο κύριος Αλαφούζος, o κύριος Μαρινάκης και ο κύριος Βαρδινογιάννης», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

  Ο Κλέων Γρηγοριάδης επεσήμανε ότι μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία, το 50% του ρωσικού πετρελαίου διακινείται μέσω θαλάσσης από δεξαμενόπλοια Ελλήνων εφοπλιστών. Παρόλα αυτά, όπως εξήγησε ο ίδιος, τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχουν οι εφοπλιστές κατηγορούν ως «πουτινίτσες» όσους τολμούν να ασκήσουν κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην ουκρανική κρίση.

  Οι πληροφορίες για το ρόλο των Ελλήνων εφοπλιστών έγιναν αρχικά γνωστές από ειδική εφαρμογή της Greenpeace που παρουσίαζε σε πραγματικό χρόνο τις κινήσεις των ελληνικών πλοίων που μετέφεραν ρωσικό πετρέλαιο.

  Πιο πρόσφατα το δίκτυο Bloomberg ανέφερε το ρόλο του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου στη συνεχή ροή σκληρού νομίσματος προς τη Ρωσία του Πούτιν αλλά και στην προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μπλοκάρει τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον της Ρωσίας.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ