Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  New York Times: Ο στενός κύκλος του Πούτιν στο στόχαστρο των κυρώσεων της Ευρώπης

  Υψηλά ιστάμενοι Ρώσοι αξιωματούχοι και επιφανείς επιχειρηματίες των μέσων ενημέρωσης της χώρας, βρίσκονται στο επίκεντρο των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ανακοινώθηκαν χθες και αναμένεται να τεθούν σε ισχύ τις επόμενες ώρες.

  Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times στην εν λόγω λίστα η οποία αναμένεται να λάβει την έγκριση από τις νομικές υπηρεσίες της ΕΕ, μεταξύ άλλων βρίσκονται ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου, ο επιτελάρχης του Βλάντιμιρ Πούτιν, Άντον Βάινο, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα και η Μαργαρίτα Σιμονιάν, η οποία ηγείται του τηλεοπτικού δικτύου RT.

  Παράλληλα, κυρώσεις αναμένεται να επιβληθούν στον Ρώσο επιχειρηματία Γεβγκένι Πριγκόζιν ο οποίος φέρεται να έχει στενούς δεσμούς με τον Β. Πούτιν καθώς επίσης και στους ανώτατους διοικητές των ρωσικών δυνάμεων στρατού ξηράς, του ναυτικού και της αεροδιαστημικής,

  Το ίδιο δημοσίευμα επικαλούμενο Ευρωπαίους αξιωματούχους σημειώνει ότι οι κυρώσεις αποτελούν ένα πρώτο βήμα εναντίον όσων εμπλέκονται στην αναγνώριση από τη Ρωσία ως ανεξάρτητων περιοχών το Ντόνετσκ και το Λουχάνσκ. Επιπλέον οι ίδιες πηγές, -όπως άλλωστε δήλωσε και χθες ο Τζο Μπάιντεν- ξεκαθάρισαν, σε περίπτωση κλιμάκωσης των προκλήσεων από τη Μόσχα, ότι θα επιβληθούν επιπλέον κυρώσεις.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατάλογος με τα άτομα στα οποία αναμένεται να επιβληθούν κυρώσεις καταρτίζεται σε συνεργασία με αξιωματούχους των ΗΠΑ οι οποίοι φτιάχνουν ανάλογη λίστα.

  Τέλος σημειώνεται ότι οι κυρώσεις στα άτομα του στενού κύκλου του Ρώσου προέδρου, αφορούν σε ταξιδιωτικές απαγορεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και ενδεχόμενη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων.

  Συνολικά, όπως ανακοινώθηκε χθες, το πακέτο κυρώσεων της ΕΕ, περιλαμβάνει απαγορεύσεις στις εισαγωγές δεκάδων αγαθών και υπηρεσιών, καθώς και απαγόρευση στη Ρωσία να αντλεί κεφάλαια στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές μέσω βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων ομολόγων.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ