Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  «Nein» λέει η Μέρκελ στην πρόταση Μπάιντεν για τα εμβόλια

  Η πρόταση του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για προσωρινή άρση των πατεντών στα εμβόλια κατά του κορονοϊού θα συζητηθεί σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στο Πόρτο της Πορτογαλίας. Οι απόψεις των κρατών μελών διίστανται. Σε αντίθεση με το γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος επικροτεί την πρόταση Μπάιντεν, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ την απορρίπτει. «Η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας είναι πηγή καινοτομίας και θα πρέπει να διατηρηθεί και στο μέλλον», δήλωσε χθες το βράδυ κυβερνητική εκπρόσωπος στο Βερολίνο. «Ο παράγοντας», πρόσθεσε, «που περιορίζει την παραγωγή εμβολίων είναι οι παραγωγικές ικανότητες και τα υψηλά πρότυπα ποιότητας και όχι οι πατέντες.»

  Διαφορετικές απόψεις στην κυβέρνηση

  Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Spiegel, η Άνγκελα Μέρκελ είχε προηγουμένως επικοινωνήσει με τον Ουγούρ Σαχίν, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας παραγωγής εμβολίων BionTech, ο οποίος διαφωνεί με την απελευθέρωση της πατέντας. Σε ανακοίνωση της εταιρείας επισημαίνεται ότι μια προσωρινή άρση της πατέντας δεν θα οδηγούσε βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα στην αύξηση της παραγωγής. Η παρασκευή των εμβολίων είναι μια σύνθετη διαδικασία που αναπτύχθηκε σε διάστημα άνω των δέκα ετών και η οποία προϋποθέτει ένα έμπειρο προσωπικό. Το ζητούμενο είναι σύμφωνα με την BionTech, να τηρηθούν τα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας και να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των εμβολιασθέντων. Παρόμοιες δηλώσεις έχουν κάνει και οι άλλες εταιρείες που παρασκευάζουν εμβόλια.

  Την άποψη της καγκελάριου δεν τη συμμερίζονται όλα τα μέλη της κυβέρνησης. Ο υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας επικροτεί την άρση των πατεντών. «Αν κατά αυτό τον τρόπο μπορέσουν να εμβολιαστούν πιο γρήγορα περισσότεροι άνθρωποι, τότε το ζήτημα θα πρέπει να μας απασχολήσει», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός. Την πρόταση του αμερικανού προέδρου στηρίζουν οι Πράσινοι, το κόμμα Η Αριστερά και σειρά ΜΚΟ, ενώ την απορρίπτουν οι Φιλελεύθεροι.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗdw.com

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ