Σάββατο, 10 Απριλίου 2021

Πως ο Μελισσανίδης ισοπέδωσε τον Μαρινάκη – Χοντρό παρασκήνιο με τον δήθεν «τσιγκούνη» και τον καλό φίλο που έδωσε τις λάθος συμβουλές

Η Πυθία αποκαλύπτει Ο Δημήτρης Μελισσανίδης με προσφορά στα 7 εκατ. ευρώ, έκανε δική του τη «Ναυτεμπορική», υπερτερώντας κατά πολύ μάλιστα της εκείνης του Βαγγέλη...
More

  Latest Posts

  Η αληθινή ιστορία της στενής σχέσης του Μητσοτάκη με τον αρχιερέα της διαπλοκής Σημίτη

  Η τελευταία παρέμβαση του Κώστα Σημίτη υπέρ του περιβόητου σχεδίου Πισσαρίδη, επιβεβαιώνει τις ανησυχίες πολλών, ακόμα και μέσα στη Νέα Δημοκρατία, που βλέπουν τον πρώην πρωθυπουργό, τον υπεύθυνο για την καταστροφή της Ελλάδος, να ασκεί τεράστια επιρροή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

  Η σχέση άλλωστε του Κώστα Σημίτη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι στενή και είναι σχέση που σφυρηλατήθηκε εδώ και δεκαετίες. Ο Κώστας Σημίτης είχε διορίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε υψηλή θέση στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, με εξωφρενικό μισθό. Και οι δύο πολιτικοί άντρες έχουν στενή σχέση με την Γερμανία. Και οι δύο συνδέονται με τον καταζητούμενο πλέον και φυγόποινο Μιχάλη Χριστοφοράκο.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει εκφραστεί ποτέ απαξιωτικά για τον Κώστα Σημίτη και την διακυβέρνηση του. Αντίθετα, συνδέεται προσωπικά τόσο με τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό όσο και με υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης του. Ακόμα και οι κυβερνητικές του επιλογές και τα πρόσωπα εκτός παρατάξεις που έχει διορίσει σε κυβερνητικές θέσεις, θεωρούνται της απολύτου εμπιστοσύνης και επιλογής του Κώστα Σημίτη.

  Το σκάνδαλο Novartis

  Η επανάκαμψη του πρώην πρωθυπουργού, γεγονός που πολλοί έχουν λησμονήσει, έγινε όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο Novartis και η εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Τότε ο Κώστας Σημίτης με μία συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ύψωσε το λάβαρο αντίστασης στην κυβέρνηση ΣυΡιζΑ – ΑΝΕΛ και απαίτησε την ανατροπή της. Χωρίς φυσικά να αναφέρεται στην ταμπακέρα, που ήταν το σκάνδαλο της μεγάλης φαρμακευτικής, το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης όπως αποδείχτηκε βάσει των πρόσφατων εξελίξεων στις ΗΠΑ.

  Αμέσως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρότι δεν είχε ουδεμία εμπλοκή με το σκάνδαλο, υπάκουσε στις εντολές Σημίτη και κήρυξε ανένδοτο στην τότε κυβέρνηση.

  Πολιτική Σημίτη στα εθνικά θέματα

  Δεν είναι όμως μόνο ο κλάδος της διαπλοκής στον οποίον ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να ακολουθεί τον Κώστα Σημίτη. Πολύ σημαντικές είναι οι συγγένειες στην εθνική πολιτική που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι της Τουρκίας, που θυμίζει πραγματικά Κώστα Σημίτη. Οι συμφωνίες του Ελσίνκι, της Μαδρίτης, η νέα δομή του ΝΑΤΟ επί Σημίτη που άνοιξε το Αιγαίο στους Τούρκους, και φυσικά οι γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, φαίνεται να οδηγούν τον νυν πρωθυπουργό. Που με τις κινήσεις του δείχνει μία πρωτοφανή υποχωρητικότητα, επιτρέποντας στους τούρκους να δημιουργούν τετελεσμένα που παραπέμπουν στη νύχτα των Ιμίων, σε πολύ πιο αλγεινή και διευρυμένη έκδοση.

  Το κύκνειο άσμα του ΚΙΝΑΛ

  Αναρωτιέται δικαίως κάνεις πως είναι δυνατόν ο πρώην πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις δημόσιες παρεμβάσεις του να υπερασπίζεται εξόφθαλμα τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις επιλογές του, την ώρα που το κόμμα του υποτίθεται ότι βρίσκεται στην αντιπολίτευση. Όντως είναι ένα ερώτημα στο οποίο θα πρέπει πρωτίστως να απαντήσει κυρία Φώφη Γεννηματά, η οποία παίζει το ρόλο του τροχονόμου στις μητσοτακικές διαδρομές του Κώστα Σημίτη και των υπολοίπων στελεχών της που καταλαμβάνουν θέσεις εξουσίας στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

  Ο Κώστας Σημίτης άλλωστε ποτέ δεν εκπροσώπησε το ΠΑΣΟΚ. Χρησιμοποίησε το ΠΑΣΟΚ ως όχημα για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα, γεωπολιτικά και επιχειρηματικά, πράγμα το οποίο κάνει και σήμερα. Άνθρωποι σαν τον Κώστα Σημίτη δεν πορεύονται με κομματικές σημαίες, αλλά στέκονται πίστα πλάι στα συμφέροντα που υπηρέτησαν εδώ και δεκαετίες. Στη συγκεκριμένη συγκυρία λοιπόν, τα ίδια συμφέροντα εξυπηρετεί επάξια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γι’ αυτό και ο Κώστας Σημίτης θα τον στηρίξει μέχρι τέλους, αδιαφορώντας πλήρως για την Φώφη Γεννηματά και το κόμμα της.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗnewsbreak.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ