Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  H χρήσιμη ηλίθια για τους Αμερικανούς, EE θα εκπαιδεύσει 30.000 Ουκρανούς στρατιώτες για να βοηθήσει το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να εκπαιδεύσει 30.000 Ουκρανούς στρατιώτες, διπλασιάζοντας τον αρχικό στόχο της, ώστε να βοηθήσει το Κίεβο να αντιμετωπίσει τη ρωσική εισβολή, ανέφερε σήμερα ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος.

  Τον Νοέμβριο οι «27» έθεσαν σε εφαρμογή ένα σχέδιο για την εκπαίδευση 15.000 Ουκρανών σε διάφορες χώρες μέλη.

  «Θα φτάσουμε σε αυτόν τον αριθμό πιθανότατα πριν από τα τέλη του δεύτερου τριμήνου του έτους και θα υπάρξει ένας νέος στόχος, για την εκπαίδευση (άλλων) 15.000 Ουκρανών στρατιωτών», είπε ο αξιωματούχος αυτός, ζητώντας να μην κατονομαστεί. «Έτσι θα φτάσουν τις 30.000 οι Ουκρανοί στρατιώτες που θα εκπαιδευτούν σε αυτό το πρόγραμμα», πρόσθεσε.

  Η εκπαίδευση θα γίνει σε διάφορες χώρες, όμως το βασικό κέντρο βρίσκεται στην Πολωνία.

  Ο νέος στόχος θα ανακοινωθεί επισήμως στη σύνοδο της ΕΕ με την Ουκρανία, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή στο Κίεβο.

  Γαλλία: Την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του ουκρανικού στρατού με άρματα και αεροπλάνα ζητά ο πρόεδρος του ουκρανικού Kοινοβουλίου Ρουσλάν Στεφαντσούκ

  Την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του ουκρανικού στρατού με άρματα και αεροπλάνα ζητά ο πρόεδρος του ουκρανικού Kοινοβουλίου Ρουσλάν Στεφαντσούκ, ο οποίος επισκέπτεται το Παρίσι, όπου συναντήθηκε χθες με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

  Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde, o Στεφαντσούκ υπογραμμίζει ότι “αυτή τη στιγμή, η ικανότητα του ουκρανικού στρατού είναι πολύ υψηλότερη από ό,τι ήταν στην αρχή του πολέμου”, ενώ σε ερώτηση για το στρατιωτικό υλικό που αποστέλλουν οι σύμμαχοι της Ουκρανίας επισημαίνει: “Η Γαλλία ήταν η πρώτη που απηύθυνε έκκληση για την προμήθεια αρμάτων, δίνοντας την υπόσχεση για την παροχή ελαφρών τεθωρακισμένων οχημάτων AMX-10 RC. Ήρθα για να την ευχαριστήσω για αυτή την υποστήριξη, αλλά και για να της ζητήσω να συνεχίσει τη βοήθειά της, ιδιαίτερα τη στρατιωτική. Ελπίζω ότι θα είναι συνεπής και θα παρέχει κι εκείνη άρματα Τέλος, ο πρόεδρος Μακρόν είπε τη Δευτέρα ότι δεν αποκλείει την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών. Θέλουμε επίσης να μιλήσουμε για αυτό το θέμα”.

  Συνεχίζοντας επί του θέματος της ενίσχυσης της χώρας του με στρατιωτικά αεροπλάνα, ο ουκρανός αξιωματούχος αναφέρει: “Τα αεροπλάνα είναι τα φτερά της νίκης. Η Ουκρανία θα μπορέσει να απελευθερώσει τα κατεχόμενα εδάφη της το συντομότερο δυνατό μόνο με σύγχρονα επιθετικά όπλα”.

  Σε αυτούς τέλος που φοβούνται μια κλιμάκωση, η οποία θα οδηγούσε σε άμεση αντιπαράθεση μεταξύ των συμμάχων της Ουκρανίας και της Ρωσίας απαντά: “Αγαπητοί φίλοι, μην φοβάστε μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Αυτή συμβαίνει ήδη. Και είναι η Ουκρανία που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για εσάς (…) Αλλά η Ουκρανία δεν διεξάγει πόλεμο μόνο για τη δική της ελευθερία και το έδαφός της. Υπερασπίζεται επίσης τις παγκόσμιες αξίες για ολόκληρο τον κόσμο (…) Παράλληλα, καταρρίπτουμε τους μύθους που υπάρχουν για τις δυνατότητες και τη δύναμη του επιτιθέμενου, της «Μεγάλης Ρωσίας»”, σημειώνει.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ