Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  H εκστρατεία του Ερντογάν στην Kεντρική Ασία για τη μετατροπή της Τουρκίας σε ενεργειακό κόμβο

  Ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan σχεδιάζει να συζητήσει θέματα για τη δημιουργία κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία με τους ηγέτες του Αζερμπαϊτζάν και του Τουρκμενιστάν κατά την επίσκεψή του στο Ασγκαμπάτ στις αρχές Δεκεμβρίου.
  «Ο Putin και οι επίσημοι εκπρόσωποί του έχουν ήδη προβεί σε δηλώσεις σχετικά με το θέμα της ίδρυσης ενεργειακού κόμβου στην Τουρκία.
  Χάρη στα βήματα που σχεδιάζονται να γίνουν, η Τουρκία θα γίνει κέντρο διανομής φυσικού αερίου.
  Θέματα σχετικά με την ίδρυσή του σχεδιάζεται να συζητηθούν στις αρχές του επόμενου μήνα με τους προέδρους του Τουρκμενιστάν και του Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Ασγκαμπάτ.
  Ελπίζω σε θετικά αποτελέσματα», είπε στους δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για την Ινδονησία για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των G20.

  Ιδέα Putin

  Η ιδέα της δημιουργίας κόμβου στην Τουρκία για την ανακατεύθυνση του όγκου του φυσικού αερίου, η διέλευση του οποίου δεν είναι πλέον δυνατή μέσω του Nord Stream, προωθήθηκε από τον Ρώσο Πρόεδρο κατά τη διάρκεια της Ρωσικής Ενεργειακής Εβδομάδας.
  Μπορεί να συνεπάγεται την κατασκευή ενός άλλου συστήματος αγωγών φυσικού αερίου και τη δημιουργία ενός κόμβου στην Τουρκία, μέσω του οποίου θα παρέχεται φυσικό αέριο σε τρίτες χώρες, κυρίως ευρωπαϊκές, εάν ενδιαφέρονται, είπε.
  Το θέμα αυτό ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Διάσκεψης για την αλληλεπίδραση και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στην Ασία στην Αστάνα στις 13 Οκτωβρίου.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ