Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021

Δεκάδες εκατομμύρια στην Άκτωρ για τις καθυστερήσεις στο μετρό Θεσσαλονίκης

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Στο έγγραφο των 183 σελίδων, με το οποίο χρεώνει στο Δημόσιο ακόμη και το πλύσιμο των αυτοκινήτων της ή τη φύλαξη όλων των...
More

  Latest Posts

  Euractiv: Η ΑΟΖ εκτός ελληνογαλλικής συμφωνίας

  Η αμοιβαία συνδρομή που προβλέπει η ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία αφορά την επικράτεια των δύο χωρών, αλλά όχι τις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες.

  Αυτό αναφέρει σήμερα αποκλειστικό δημοσίευμα της Euractiv, που επικαλείται σχετική δήλωση από το γαλλικό υπουργείο Άμυνας.

  Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα του ευρωπαϊκού δικτύου, η συμφωνία που υπεγράφη στις 28 Σεπτεμβρίου προβλέπει την παροχή αμοιβαίας βοήθειας σε περίπτωση ένοπλης επίθεσης από τρίτη χώρα, ακόμη και αν η τελευταία ανήκει στο ΝΑΤΟ. Ωστόσο, το γαλλικό υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε στη Euractiv Γαλλίας με γραπτή δήλωση ότι οι αποκλειστικές οικονομικές ζώνες δεν αποτελούν μέρος της συμφωνίας.

  «Η αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) δεν θεωρείται μέρος της επικράτειας ενός κράτους, ιδίως από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (γνωστή ως Σύμβαση του Μοντέγκο Μπέι), της οποίας Γαλλία και Ελλάδα αποτελούν μέρη» ανέφερε το υπουργείο.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ