Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Intrakat

Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Intrakat, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν τα σημαντικά γεγονότα του 2020 καθώς και ο...
More

  Latest Posts

  Δύο δικαστικές υποθέσεις με άρωμα Noor1: Απαγωγή, πολύ ξύλο και οι καταγγελίες ενός δημοσιογράφου για τον Μαρινάκη

  Δύο υποθέσεις που έρχονται ξανά στην επικαιρότητα, λόγω της εξέλιξης της δικαστικής διερεύνησης, φαίνεται να τέμνονται καθώς έρχονται στο φως καταγγελίες αλλά και διαρροές από πορίσματα πως εμπλέκονται, μεταξύ άλλων, και κοινά πρόσωπα ως φυσικοί αυτουργοί ενώ στο φόντο υπάρχει η υπόθεση Noor 1 και κάποια κοινά δεδομένα.

  Η πρώτη, είναι η υπόθεση Τζήλου: Η Α’ τακτική ανακρίτρια Λάρισας Μαρία Νέσση ολοκλήρωσε πριν λίγες ημέρες την ανάκριση για την επίθεση στον διαιτητή Θανάση Τζήλου που έγινε στις 19 Δεκεμβρίου 2018. Η δικογραφία θα χρεωθεί σε εισαγγελέα, ο οποίος θα κάνει την πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας. Η ποινική δίωξη στρέφεται εναντίον τεσσάρων ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν στην ενέδρα κατά του διαιτητή, αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου που θα προκύψει ότι είχε συμμετοχή στην απόπειρα ανθρωποκτονίας. Οι λεπτομέρειες που αναφέρονται είναι ανατριχιαστικές καθώς φαίνεται να τον χτυπούσαν στο κεφάλι με σφυρί. Έχουν ταυτοποιηθεί δύο κατηγορούμενοι: Ο ένας απολογήθηκε στην ανακρίτρια και ο άλλος διέφυγε στο εξωτερικό. Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο , θα επιχειρηθεί και ο εντοπισμός άλλων προσώπων που φέρονται να είναι ηθικοί αυτουργοί, δηλαδή η έρευνα των αρχών επεκτείνεται πέραν των τεσσάρων προσώπων που είχαν εντοπιστεί αρχικά. Στην εκπομπή Δίκη στο Open, αναφέρθηκε πως οι δράστες επικοινωνούσαν με παράγοντα ποδοσφαίρου και κατηγορούμενο του ΝOOR ONE.

  H δεύτερη υπόθεση είναι εκείνη της καταγγελίας του δημοσιογράφου Πάρι Κουρτζίδη ότι απήχθη υπό την απειλή όπλου από ανθρώπους της ασφάλειας του Βαγγέλη Μαρινάκη. Μόλις χθες στάλθηκε στον εισαγγελέα, μετά από 21 μήνες ερευνών, το διαβιβαστικό του πορίσματος από τις ανακριτικές αρχές. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο τα παραπάνω έγιναν ώστε να κατεβάσει το δημοσίευμα για το Noor 1 με πληροφορίες για την ποινική δίωξή Μαρινάκη, το οποίο είχε αναρτήσει. Στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πέρσι στο tvxs.gr είχε πει μεταξύ άλλων πως οι ενοχλήσεις από το περιβάλλον του εφοπλιστή έχουν τη ρίζα τους στο παρελθόν με αφορμή αναγγελία δικής του έρευνας σε σχέση με το χρηματιστηριακό σκάνδαλο, επί κυβέρνησης Σημίτη. Ισχυρίζεται ότι τα στοιχεία που έχει στα χέρια του αφορούν και μια περίοδο έως το 2008 και εμπλέκουν «αυτοαποκαλούμενα καραμανλικά στελέχη του χρηματιστηριακού και τραπεζικού κλάδου» αλλά αγγίζουν και τις κυβερνήσεις Παπανδρέου – Σαμαρά, με «επιχειρηματίες γαλάζιων και πράσινων αποχρώσεων».

  Όταν είχε πραγματοποιηθεί η συνέντευξη, είχαν ταυτοποιηθεί μεν από τις κάμερες του ξενοδοχείου οι δράστες, δεν υπήρχε ωστόσο απόδειξη εκτός από την ίδια τη μαρτυρία του δημοσιογράφου, πως δεχόντουσαν εντολές από τον Β. Μαρινάκη. Σήμερα ο δημοσιογράφος υποστηρίζει πως οι Βρετανικές αρχές που κλήθηκαν να συμβάλουν στην έρευνα – καθώς ο εφοπλιστής ήταν σε βρετανικό έδαφος εκείνες τις ημέρες – εξέδωσαν πόρισμα προς τις ελληνικές, στο οποίο φαίνεται πως ο Β. Μαρινάκης επικοινώνησε με τους δράστες την μέρα και την ώρα του συμβάντος μέσω του κινητού του γιου του. Μάλιστα ο Π. Κουρτζίδης ανάρτησε “θολωμένα τα βρετανικά έγγραφα στην ιστοσελίδα του piperata.gr.

  Τα πρόσωπα και το νήμα

  Για την υπόθεση Τζήλου σχηματίστηκε δικογραφία τον Γενάρη του 2019, εναντίον δύο δραστών της επίθεσης για τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράβασης του νόμου περί όπλων. Η αστυνομία αναζητεί ακόμα το τρίτο πρόσωπο που μετείχε στην επίθεση εναντίον του διαιτητή.

  Η Καθημερινή έγραφε σχετικά «…σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες που έχουν ταυτοποιηθεί και εναντίον των οποίων τις επόμενες ημέρες θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, φέρονται να είναι οι ημεδαποί Χ.Π. και Δ.Μ. Ο πρώτος είναι γεννηθείς το 1991 και ποδοσφαιριστής σε ομάδα του Πειραιά. Ο δεύτερος είναι γεννηθείς το 1973, οργανωμένος οπαδός μεγάλης ομάδας ενώ και οι δύο έχουν ποινικό παρελθόν. Αξίζει να σημειωθεί ότι εντοπίστηκαν από τις κάμερες και τα κινητά τους».

  Ο Πάρις Κουρτζίδης υποστηρίζει: «Μετά την απόπειρα στον Τζήλο, ο ένας από αυτούς που ταυτοποιήθηκαν, ο Χ.Π. ήρθε να με εκφοβίσει γιατί έγραψα ακριβώς αυτό που είπε ο ιατροδικαστής, ότι ήταν απόπειρα ανθρωποκτονίας. Μετά, με το που άλλαξε η κυβέρνηση μου έκανε και αγωγή η οποία εκδικάζεται τον Γενάρη. Όταν κλήθηκα να τον αναγνωρίσω από φωτογραφίες είδα ότι ήταν ανάμεσα σε αυτούς που με στρίμωξαν στο Hilton. Πρώτα αναγνώρισα τον Στ. (έναν άνθρωπο που έχει διαπράξει ανθρωποκτονία κι είναι ελεύθερος). Αυτός μου είπε “θα σε πυροβολήσω αν κάνεις μαλακία”. Μετά από τις φωτό αναγνώρισα και τον Χ.Π. Και οι δύο υποθέσεις παραπέμπουν στο στενό περιβάλλον του Β.Μ.»

  Σε σχέση με τα απόρρητα έγγραφα των Βρετανικών αρχών τα οποία δημοσιεύει θολωμένα στο site του, αναφέρει: «Οι ελληνικές αρχές, λοιπόν, αφού έλαβαν γνώση, μετά στοιχειοθέτησαν πλήρως την εμπλοκή του υπόδικου επιχειρηματία, που την ώρα της διάπραξης του κακουργήματος βρισκόταν σε βρετανικό έδαφος. Συγκεκριμένα, φέρεται να έχει καθοδηγήσει μέσω αγγλικού κινητού τηλεφώνου (του υιού του με τον οποίον είχε ταξιδέψει μαζί και βρισκόταν εκείνη την ώρα δίπλα του), τόσο τον εκδότη – δημοσιογράφο, Αντώνη Πίκουλα, που έστησε την ενέδρα στο Hilton, όσο και τους μπράβους του».

  «Έτσι, η Ελλάδα ζήτησε από την Αγγλία να στείλει τα έγγραφα με τα στοιχεία αυτά που αφορούν μόνο τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, προκειμένου να απαγγελθούν επίσημες κατηγορίες και οι σχετικές ποινικές διώξεις. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η Αγγλία και δη οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές της, τον περασμένο Ιούλιο του 2019 παρέδωσαν όλα όσα αποδεικνύουν τη συμμετοχή των υπόπτων και των μπράβων του υπόδικου επιχειρηματία, αλλά και δύναται να χρησιμοποιηθούν νομικά, δικαστικά και δημόσια», σύμφωνα με τον Π. Κουρτζίδη.

  - Advertisement -
  ΠΗΓΗtvxs.gr

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ