Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  «Ας την κρατήσουμε την κακομοίρα…» – Από τον Μανιάτη και τον Λαφαζάνη στον Μητσοτάκη και από εκεί στο υπουργείο Ενέργειας

  Η Αλεξάνδρα Σδούκου, η νέα γραμματέας Ενέργειας, μπορεί να αναφέρει στο βιογραφικό της ότι «Από το 2012 έως 2015 διετέλεσε Διευθύντρια του γραφείου Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής», δεν αναφέρει, όμως, ότι ήταν σε τρεις υπουργούς ακόμα και στον Παναγιώτη Λαφαζάνη!

  Ως δημόσιος υπάλληλος αποσπάστηκε στο γραφείο του υπηρεσιακού υπουργού Ενέργειας Γρηγόρη Τσάλτα, στη συνέχεια του Γιάννη Μανιάτη και στη συνέχεια του Παναγιώτη Λαφαζάνη! Και στους τρεις πρώην υπουργούς Ενέργειας ήταν υπεύθυνη για το υπουργικό desk. Ήταν, δηλαδή, η αρχιγραμματέας τους.

  Η νέα γραμματέας Ενέργειας, υπάλληλος της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, είχε αποσπαστεί το 2012 στο υπουργικό γραφείο του κ. Τσάλτα. Στη συνέχεια ανανέωσε την απόσπασή της ο κ. Μανιάτης και στη συνέχεια ανανέωσε την απόσπασή της και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης που ανέλαβε τον υπουργικό θώκο στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα όπως λένε στο υπουργείο Ενέργειας, η κ. Σδούκου είχε επιδιώξει μετ΄επιτάσεως να παραμείνει στην υποδοχή και του κ. Λαφαζάνη, ο οποίος φέρεται να είπε “αφού είναι δημόσιος υπάλληλος ας την κρατήσουμε την κακομοίρα”.

  Η κ. Σδούκου έχασε την επαφή της με το υπουργικό γραφείο όταν ανέλαβε υπουργός ο Παναγιώτης Σκουρλέτης ο οποίος στις 29 Ιουλίου του 2015 υπέγραψε την αυτοδίκαιη λήξη της θητείας «από 18.7.2015 των υπηρετούντων μετακλητών υπαλλήλων, αποσπασμένων υπαλλήλων, Ειδικών Συμβούλων − Ειδικών Συνεργατών στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη».

  Η συνέχεια είναι γνωστή. Η κ. Σδούκου ανέλαβε σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ενεργειακά θέματα και τώρα γενική γραμματέας του υπουργείου.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ