Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  Abacus Research: Η Ελεγκτική Δημοσκοπήσεων αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία στον ΣΥΡΙΖΑ – Ποιος είναι ο λόγος (pic)

  Αρνητική απάντηση στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να παραχωρηθούν τα πρωτογενή στοιχεία των δημοσκοπήσεων που διεξήγαγε η εταιρεία Abacus Research για λογαριασμό του Alpha έδωσε η Ελεγκτική Δημοσκοπήσεων.

  Μεταξύ άλλων επικαλείται σειρά νόμων, αλλά και τη διεθνή πρακτική σύμφωνα με την οποία τα πρωτογενή δεδομένα κάθε έρευνας ανήκουν στην εταιρεία που την διενεργεί και στον πελάτη για λογαριασμό του οποίου διενεργείται.

  «Τα δεδομένα των δημοσκοπήσεων δεν πρέπει να μετατραπούν σε “μαύρο κουτί” στο οποίο δεν θα έχουν πρόσβαση ούτε καν οι αποδεικνύοντες έννομο συμφέρον. Το σημαντικότερο για εμάς είναι η αποκατάσταση της τρωθείσας εμπιστοσύνης των πολιτών προς το επιστημονικό εργαλείο των ερευνών κοινής γνώμης και κατ’ επέκταση η προάσπιση της διαφάνειας στον δημόσιο βίο» αναφέρει ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά την απάντηση της Ελεγκτικής Δημοσκοπήσεων και παραθέτει αναλυτικά την επιστολή που έστειλε.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ