Σάββατο, 6 Αυγούστου 2022

Χοντρό παρασκήνιο με το βλέμμα στο μέλλον: Οι Αμερικανοί συνάντησαν την Αχτσιόγλου πριν από τον Τσίπρα – Τι προβλέπουν για τις εκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Από τα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα διακρίνεται για τον φιλοαμερικανισμό του. Οι...
More

  Latest Posts

  8η στη λίστα η Ελλάδα: Έστειλε περισσότερα όπλα στην Ουκρανία από Ιταλία, Γαλλία (pic)

  Αποκαλυπτικός πίνακας φέρνει την Ελλάδα στην 8η θέση μεταξύ των χωρών που έχουν στηρίξει το Κίεβο με στρατιωτική βοήθεια. Αντιστοιχεί σε 260 εκατ. ευρώ, με την Ελλάδα να βρίσκεται στη λίστα πάνω από χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία.

  Σε πίνακα που δημοσιεύει το BBC με τους μεγαλύτερους χορηγούς στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, η Ελλάδα είναι πάνω από την Αυστραλία, τη Γαλλία, τη Δανία και την Ιταλία. Στις τέσσερις πρώτες θέσεις είναι οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Πολωνία και η Γερμανία. Ο πίνακας αφορά στις δεσμεύσεις των χωρών μέχρι τις 7 Ιουνίου.

  όπλα σε ουκρανία, ελλάδα, πίνακας

  Το Κίεβο ζητά κι άλλα όπλα

  Σε ό,τι αφορά χρήματα που έχουν ήδη δαπανηθεί -αντί για δεσμεύσεις για δαπάνες- ο Λευκός Οίκος έχει ανακοινώσει ότι οι ΗΠΑ έχουν παράσχει 6,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία από τότε που ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο του 2021.

  Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ανακοινώσει ότι έχει παράσχει 1,6 δισ. δολάρια και ακόμη 1,2 δισ. σε προγράμματα που «τρέχουν», από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

  Ο Πρόεδρος Ζελένσκι έχει κάνει έκκληση για περισσότερη χρηματοδότηση και είπε ότι το μηνιαίο κόστος της άμυνας στην Ουκρανία είναι περίπου 5 δισ. δολάρια!

  Στρατιωτικοί αναλυτές λένε ότι η επιτυχία στο πεδίο της μάχης απαιτεί τεράστια γκάμα όπλων, καθώς και εκπαίδευση, ανταλλακτικά και υποστήριξη.

  «Κανένα οπλικό σύστημα δεν είναι ασημένια σφαίρα», σύμφωνα με τον Αμερικανό στρατηγό Mark Milley. Ωστόσο, πολλά οπλικά συστήματα πιστεύεται ότι έχουν παίξει βασικό ρόλο στη σύγκρουση μέχρι στιγμής.

  Με τις ουκρανικές θέσεις στα ανατολικά της χώρας υπό έντονο ρωσικό βομβαρδισμό, οι αναλυτές λένε ότι η Ουκρανία χρειάζεται πολύ καλύτερες προμήθειες πυροβολικού και πυρομαχικών για να διατηρήσει τις βασικές της θέσεις.

  Μέχρι στιγμής, πιστεύεται ότι 10 εκτοξευτές πολλαπλών ρουκετών μεγάλου βεληνεκούς είτε έχουν παραδοθεί στην Ουκρανία είτε βρίσκονται στο δρόμο, από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.

  Η Ουκρανία δεν έχει σταματήσει να λέει ότι χρειάζονται πολλά περισσότερα για να σταματήσει η προέλαση της Ρωσίας.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ