Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023

Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του...

Periodista Με ένα σκεπτικό - καταπέλτη και μία απόφαση - μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του...
More

  Latest Posts

  5.000 Ουκρανούς Ναζί ψάχνει να ξετρυπώσει η Μόσχα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

  Ο ψυχολογικός πόλεμος είναι εξίσου σημαντικός με το συμβατικό. Σε αυτό το πλαίσιο προφανώς έγκειται η είδηση ότι η Μόσχα έχει συντάξει μία λίστα 5000 ονομάτων Ουκρανών πολιτών, τους οποίους κατηγορεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

  Πρόκειται συγκεκριμένα για είδηση η οποία κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ταυτίζεται πλήρως με τις επίσημες ανακοινώσεις της Ρωσίας. Πιο συγκεκριμένα με την ξεκάθαρη θέση ότι η Μόσχα γνωρίζει όλους τους ναζί που συμμετείχαν στην «σφαγή της Οδησσού», όπου άμαχοι κάηκαν ζωντανοί ή δολοφονήθηκαν με βασανιστήρια, θα τους εντοπίσει και θα τους προσάγει στην δικαιοσύνη.

  Η συγκεκριμένη λίστα υποτίθεται ότι περιλαμβάνει τα ονόματα όσων Ουκρανών ναζί πρωτοστάτησαν τόσο στην «Επιχείρηση ανατροπής της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης το 2014», στην σφαγή της Οδησσού και στους βομβαρδισμούς αμάχων στο Ντονμπάς.

  Η είδηση πάντως έχει λάβει διαστάσεις και στα ουκρανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας φόβο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ναζιστική ταξιαρχία Αζόφ, είναι πλέον ενσωματωμένη στο ουκρανικό στρατό. Είναι αυτή μάλιστα που πρωτοστατούσε στα γεγονότα γύρω από την Μαριούπολη.

  Η ψυχολογική διάσταση της συγκεκριμένης διαρροής πάντως, είναι ξεκάθαρη. Οι Ουκρανοί στρατιώτες που θα συλληφθούν μπορεί κάλλιστα να μην αντιμετωπιστούν ως αιχμάλωτοι πολέμου, αλλά ως στυγνοί εγκληματίες με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το ηθικό του ουκρανικού στρατού πιθανότατα είναι ο πρώτος στόχος.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ