Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021

H ΕΚΟ στηρίζει τους καταναλωτές με έκπτωση 5% και 12 άτοκες δόσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης

Για ακόμη μία χρονιά, η ΕΚΟ κατανοώντας τις ανάγκες της εποχής, παραμένει έμπρακτα δίπλα στους Έλληνες καταναλωτές, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προμηθευτούν πετρέλαιο...
More

  Latest Posts

  «10 περιοχές στα κόκκινα…» Τα στοιχεία της πανδημίας που προκαλούν τρόμο και τα lockdown στον ορίζοντα

  Χαμηλότερος αριθμός κρουσμάτων αλλά σε εξίσου ανησυχητικό επίπεδο με αυτό των τελευταίων ημερών κινήθηκαν και τα χθεσινά κρούσματα, ενώ ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η ανησυχητική αύξηση των διασωληνωμένων και των θανάτων. Στα ύψη και ο δείκτης θετικότητας, με την κυβέρνηση και τους ειδικούς να εκφράζουν φόβους για το επόμενο διάστημα.

  Ενώ το επιδημιολογικό αποτύπωμα των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του η κυβέρνηση προχθες προχώρησε στην ανακοίνωση νέων μέτρων που αφορούν στους ανεμβολίαστους, ενώ δεν αποκλείεται η λήψη νέων, το επόμενο διάστημα, αν τα δεδομένα και η πίεση στο ΕΣΥ το επιβάλλουν.

  «Εκτοξεύθηκε» ο δείκτης θετικότητας

  Την ίδια ώρα, ο δείκτης θετικότητας «εκτοξεύθηκε» για τα καλά, αφού για παράδειγμα στη Νάξο έφτασε ακόμη και στο 7,70%, με το εβδομαδιαίο ποσοστό θετικότητας να αγγίζει το 3,51%. Ιδιαίτερα υψηλός παρουσιάστηκε ο δείκτης και σε Ικαρία και Άνδρο, με 6,90% και 5,36% αντίστοιχα, ενώ το ποσοστό θετικότητας στην Ηλεία υπολογίστηκε σε 6,51% και στη Μύκονο σε 4,73%.

  Ερχονται μίνι lockdown σε 10 περιοχές

  Το γεγονός αυτό, έχει ως συνέπεια οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» να φλερτάρουν με μίνι lockdown, όπως στις περιπτώσεις της Μεσσηνίας, της Κρήτης, του Ηρακλείου, των Χανίων και του Ρεθύμνου. Οι περιοχές αυτές είναι οι εξής:

  Νάξος 7,70%
  Ικαρία 6,90%
  Ηλεία 6,51%
  Ανδρος 5,36%
  Καβάλα 4,89%
  Μεσσηνία 4,80% (βρίσκεται, ήδη, υπό καθεστώς μίνι lockdown)
  Ιθάκης 4,78%
  Μύκονος 4,73%
  Θεσπρωτίας 4,42%
  Νησιά του Αργοσαρωνικού 4,19%
  Κάλυμνο 4,12%
  Τι συμβαίνει με την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού
  Παράλληλα, ο Βασιλης Κοντοζαμάνης άφησε το ενδεχόμενο να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, εξηγώντας ωστόσο ότι δεν έχει παρθεί κάποια οριστική απόφαση.

  «Η επέκταση της υποχρεωτικότητας είναι κάτι που βρίσκεται στο τραπέζι. Εφόσον οι συνθήκες το επιβάλλουν, μπορούμε να το προχωρήσουμε, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις. Αυτό που κάνουμε είναι να εκμεταλλετούμε το βασικό όπλο που έχουμε στα χέρια μας, το εμβόλιο», ήταν τα λόγια του στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

  - Advertisement -

  Latest Posts

  ΠΥΘΙΑ