Ώρα δύσκολων αποφάσεων: Τα 4 μέτρα της κυβέρνησης ενόψει Χριστουγέννων

Σε κάθε τόνο επαναλαμβάνουν τα στελέχη της κυβέρνησης πως δεν υπάρχει στο πλάνο για τα νέα μέτρα ενάντια στον κοροναϊό το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown στη χώρα.

«Δεν τίθεται θέμα lockdown ή νέων μέτρων που να αφορούν εμβολιασμένους», τονίζουν καθημερινά όλα τα κυβερνητικά στελέχη, την ώρα που το Μαξίμου, το υπουργείο Υγείας και οι επιστήμονες παρακολουθούν συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Την ίδια ώρα τα κρούσματα παραμένουν υψηλά αλλά δεν υπάρχει πια τρομακτική αύξηση μέρα με την ημέρα, όπως είχε συμβεί στα μέσα Νοεμβρίου, ενώ αυτό που ανησυχεί και θλίβει τους ειδικούς είναι η τρομακτική αύξηση των νεκρών, οι οποίοι αυτή την εβδομάδα ξεπέρασαν τους 100 σε 24 ώρες.

Τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς δεν έχουν συζητηθεί ακόμη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν στη λίστα της κυβέρνησης. Τα μέτρα αυτά είναι τα εξής:

  • Rapid test στα σουπερμάρκετ
  • Click away για ανεμβολίαστους
  • Διπλή μάσκα ΜΜΜ, ffp2 (σ.σ οι ενισχυμένες)
  • Μένουν ως έχουν τα φαρμακεία

Ένα ακόμη σκληρό μέτρο που δεν αποκλείεται να συζητηθεί είναι ο οριστικός αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από την εστίαση. Η απαγόρευση δηλαδή να κάθονται και στους εξωτερικούς χώρους ουσιαστικά θα οδηγεί και στον πλήρη αποκλεισμό τους. Ωστόσο το μέτρο αυτό είναι και το τελευταίο στη λίστα.

Ουσιαστικά, εφόσον τα νέα αυτά μέτρα πάρουν σάρκα και οστά οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να μπαίνουν παντού, ενώ οι ανεμβολίαστοι πουθενά, χωρίς τουλάχιστον ένα rapid test. Σε κάθε περίπτωση, για την κυβέρνηση υπάρχει πάντα το ζήτημα του πολιτικού κόστους.

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ