Χαστούκι από τη Ρωσία: «Ευρωπαίοι αν θέλετε αέριο, σιτηρά, ηλιέλαιο ή μέταλλα βρείτε ρούβλια»

Τελεσίγραφο στην Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολόντιν, καθώς τόνισε ότι εάν θέλει να εισάγει φυσικό αέριο από τη Ρωσία τότε θα πρέπει να πληρώνει σε ρούβλια.

Μάλιστα ο ίδιος υποστήριξε ότι το ίδιο αναμένεται να ισχύσει και για τις εξαγωγές πετρελαίου, ηλιέλαιου σιτηρών, μετάλλων, λιπασμάτων, άνθρακα και ξυλείας.

Όπως όλα δείχνουν η πρόβλεψη του Γάλλου προέδρου Εμάνουελ Μακρόν για λοιμό στην Ευρώπη θα επιβεβαιωθεί, καθώς εάν η ΕΕ δεν δεχθεί το αίτημα της Ρωσίας, τότε δεν πρόκειται να πάρει κανένα προϊόν από τη Μόσχα!

Να θυμίσουμε ότι αφού η Δύση επέβαλε αυστηρές κυρώσεις στη Ρωσία για την επέμβαση της στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε το φυσικό αέριο που εξάγεται στην ΕΕ να πληρώνεται σε ρούβλια. Οι υπουργοί Ενέργειας της G7 απέρριψαν χθες, Τρίτη, το αίτημα αυτό, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε στον Ρώσο ομόλογό του ότι κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο.

«Αν θέλετε αέριο, βρείτε ρούβλια», ανέφερε σε ανάρτησή του σήμερα ο Βολόντιν.

Παρόμοιες διεργασίες έχουν ακολουθηθεί και στις συναλλαγές Κίνας-Ρωσίας. Ταυτόχρονα η Κίνα επιχειρεί μία μεγάλη γεωστρατηγική κίνηση με την οποία επιδιώκει να αγοράζει πετρέλαιο από την Σ.Αραβία με… γουάν και όχι με δολάρια.

ΠΗΓΗpronews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ