Χένρι Κίσινγκερ: Η Ρωσία δύσκολα θα χάσει τα εδάφη που έχει καταλάβει – Τα 3 σενάρια για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία

O πρώην Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών (1973-1977) και Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (1969-1975) Henry Kissinger θεωρεί ότι είναι τρία τα σενάρια για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία όπως τα αναφέρει στο βρετανικό περιοδικό The Spectator.

Το πρώτο αφορά το τέλος των εχθροπραξιών σε αυτή την φάση, το δεύτερο σενάριο εστιάζει στην επιστροφή στην κατάσταση πριν από τις 24 Φεβρουαρίου 2022 και την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης και το τρίτο σενάριο περιλαμβάνει σχέδιο της Δύσης και της Ουκρανίας να ανακαταλάβουν την Κριμαία το οποίο είναι και το πιο επικίνδυνο για την πλανητική ασφάλεια με ευθύνη της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν.

Ωστόσο o Henry Kissinger θεωρεί ότι η Ρωσία δύσκολα θα χάσει τα εδάφη που ελέγχει στην Ουκρανία οπότε πιστεύει πως το πιο πιθανό σενάριο είναι το πρώτο.

Κάτι τέτοιο φυσικά σημαίνει νίκη για τους Ρώσους και ήττα της Δύσης. Για αυτό και ΗΠΑ-Βρετανία προτιμούν συνέχιση του πολέμου «μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό».

Τα 3 σενάρια

Πρώτο σενάριο…

«Αν η Ρωσία σταματήσει εκεί που είναι τώρα, τότε θα κατακτήσει το 20% της Ουκρανίας και το μεγαλύτερο μέρος του Donbass την κύρια βιομηχανική και γεωργική περιοχή, και ένα κομμάτι γης κατά μήκος της Μαύρης Θάλασσας.

Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι μια νίκη για τη Ρωσία.

Και ο ρόλος του ΝΑΤΟ σε αυτήν την περίπτωση δεν θα είναι τόσο σημαντικός όσο πιστεύαμε προηγουμένως», είπε σε συνέντευξή του στο βρετανικό περιοδικό The Spectator.

Το δεύτερο σενάριο, είναι μια απόπειρα «απώθησης» της Ρωσίας από τα εδάφη που καταλάβει πριν από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας (κάτι το οποίο είναι πρακτικά αδύνατο εκτός αν στο Κίεβο έχουν σκοπό να εκδιώξουν τον κατά 90% ρωσικό πληθυσμό της Χερσονήσου).

Στη συνέχεια, εάν συνεχιστούν οι εχθροπραξίες, «ο κίνδυνος για τη Δύση είναι να εμπλακεί σε πόλεμο με τη Ρωσία», ανέφερε ο Kissinger.

Το τρίτο σενάριο, σύμφωνα με τον διπλωμάτη, είναι να επιστρέψουμε στην κατάσταση πριν από τις 24 Φεβρουαρίου πριν την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Σε αυτή την περίπτωση η Ουκρανία «θα επανεξοπλιστεί και θα συνδεθεί στενά με το ΝΑΤΟ» ή ακόμη και θα γίνει μέλος της συμμαχίας.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι αυτό το σενάριο περιλαμβάνει πάγωμα της σύγκρουσης για ένα ορισμένο διάστημα.

Αναλυτικά η συνέντευξή του ΕΔΩ

ΠΗΓΗpronews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...