Τόσο θα κρατήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Πόσο θα κρατήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία;
Καίριο ερώτημα που απασχολεί όσους παρακολουθούν τις δραματικές εξελίξεις στο στρατιωτικό μέτωπο…

Putin (Ρώσος Πρόεδρος): Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας έχει φέρει αποτελέσματα, έχουμε μεταφέρει 150.000 στρατιώτες στην Ανατολική Ουκρανία από την πρόσφατη στρατολόγηση και άλλοι 150.000 περιμένουν σε μονάδες στην Ρωσία .
Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχιστεί έως ότου επιτευχθούν όλοι οι στρατιωτικοί στόχοι, θα πάρει καιρό….

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει το 2023 με την Ουκρανία να απελευθερώνει όλα τα εδάφη…
Ο Zelensky μίλησε στο ίδρυμα Robert F. Kennedy για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι ο Ουκρανικός στρατός έχει κατηγορηθεί για φρικαλεότητες εναντίον των ίδιων των Ουκρανών.
Όσοι Ουκρανοί αρνούνται να ακολουθήσουν ακραίες διαταγές εκτελούνται όπως απέδειξαν πολλά video που κυκλοφόρησαν και Ουκρανοί…
Ο Zelenskly όμως ανακηρύχθηκε πολιτικός της χρονιάς, το πρόσωπο της χρονιάς… αυτή είναι η κατάντια της συλλογικής Δύσης… που αναγνωρίζει την ακραία διαφθορά των Ουκρανών….
Η Ρωσία μέχρι τώρα ελέγχει περίπου 1700 με 1800 οικισμούς πόλεις και χωριά στην Ουκρανία στα Ανατολικά και Νότια ή 104.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

ΝΑΤΟ: Η Ρωσία προετοιμάζει το έδαφος για μεγάλη αντεπίθεση κατά της Ουκρανίας την Άνοιξη του 2023…

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα τελειώσει σύντομα, αυτό είναι σίγουρο, επίσης μπορεί να θεωρηθεί πολύ αισιόδοξο το σενάριο ότι θα τελειώσει σε 8 με 10 μήνες…
Μπορεί να κρατήσει και χρόνια, αφού ο πόλεμος ήδη κρατάει χρόνια στο Donbass στην Ανατολική Ουκρανία από το 2014… και πλησιάζουμε το 2023…
Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι η Ρωσία έχει απέναντι της όχι την Ουκρανία αλλά όλο το ΝΑΤΟ και όλη την Δύση και έχει καταφέρει στρατιωτικά σοβαρά πλήγματα…
Επίσης για να αποδοθεί η πραγματικότητα είναι ότι τόσο στην Kherson όσο και στο Kharkiv οι ρωσικές δυνάμεις αποχώρησαν πριν ξεκινήσουν οι επιθέσεις – προελάσεις των Ουκρανών οπότε οι νίκες των Ουκρανών… τελούν υπό τον όρο ότι δεν συγκρούστηκαν με τους ρώσους…
Όπου υπάρχει ευθεία σύγκρουση Ρώσων και Ουκρανών π.χ. στο Bakhmut οι απώλειες των Ουκρανικών δυνάμεων είναι δραματικές χάνουν 500 με 600 στρατιώτες την ημέρα.
Οι ομάδες Wagner έχουν καταφέρει σοβαρά πλήγματα στον Ουκρανικό στρατό, όπως και τα τάγματα των Τσετσένων Akhmat

Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε 70 πυραύλους HIMARS

Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε 70 πυραύλους ακριβείας και δύο M270 Multiple Launch Rocket Systems (MLRS) σε μια επίθεση ακριβείας που είχε στόχο το εργοστάσιο ArcelorMittal στην περιοχή Krivoi Rog.
Το πλήγμα που δέχθηκε ο Ουκρανικός στρατός και το ΝΑΤΟ ήταν πολύ μεγάλο.
«Σύμφωνα με τις επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ένα χτύπημα από επίγεια όπλα υψηλής ακρίβειας κατά αποθήκης οπλισμού πυραύλων σε ένα από τα εργαστήρια του εργοστασίου μετάλλων ArcelorMittal στην πόλη Krivoi Rog κατέστρεψε πάνω από 70 πυραύλους πολλαπλής εκτόξευσης HIMARS καθώς και δύο εκτοξευτές MLRS».
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν πυραύλους της σειράς M30/M31 GMLRS που καθοδηγούνται με GPS, οι οποίοι έχουν βεληνεκές άνω των 70 χιλιομέτρων.
Οι πύραυλοι GMLRS μπορούν να εκτοξευθούν και από τους εκτοξευτές MLRS και M142 High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS).
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και πολλά άλλα μέλη του ΝΑΤΟ έχουν προμηθεύσει τις δυνάμεις της Ουκρανίας με περίπου 20 συστήματα HIMARS και 16 σύστημα MLRS από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Ο ρωσικός στρατός εργάζεται ασταμάτητα για τον εντοπισμό και την καταστροφή αυτών των εκτοξευτών, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να περιορίσει την αποτελεσματικότητά τους με πυρά αεράμυνας.
Πρόσφατα, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας έλαβαν μια νέα ενημέρωση λογισμικού που τους επιτρέπει να εντοπίζουν γρήγορα, να προσαρμόζουν και να καταρρίπτουν πυραύλους GMLRS που εκτοξεύονται από ουκρανικά συστήματα MLRS και HIMARS.
Οι ρωσικές προσπάθειες για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων των ουκρανικών συστημάτων MLRS και HIMARS στο πεδίο της μάχης έχουν πετύχει σε κάποιο βαθμό.
Ωστόσο, και τα δύο συστήματα παραμένουν σοβαρή απειλή για στρατιωτικούς και πολιτικούς στόχους εντός της ζώνης ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

mlrs-e1667138255300.png

Τα πλήγματα

Οι ρωσικές δυνάμεις πέτυχαν καίρια πλήγματα στους Ουκρανούς στις περιοχές Olshana, Kislovka και Berestovoye στην περιοχή Kharkov και Novosyolovskoye στο Luhansk.
Κατά τη διάρκεια των μαχών, οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν έως και 70 Ουκρανούς στρατιώτες και κατέστρεψαν ένα μαχητικό όχημα πεζικού, ένα μεταφορέα MT-LB, δύο αυτοκινούμενα πυροβόλα 2S-1 Gvozdika και τρία μηχανοκίνητα οχήματα.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να προελαύνουν στην περιοχή Krasny Lyman, σκοτώνοντας πάνω από 130 ουκρανούς στρατιώτες μέσα σε μια ημέρα.
Στην περιοχή του Donetsk, οι προσπάθειες του ουκρανικού στρατού για αντεπίθεση στις περιοχές των οικισμών Pershe Travnya, Kurdyumovka, Kleshcheyevka και Mayorsk απέτυχαν.
Τις τελευταίες 24 ώρες, οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν πάνω από 40 Ουκρανούς στρατιώτες στην περιοχή.
Στη νότια κατεύθυνση του Donetsk, οι Ουκρανοί επιχείρησαν ανεπιτυχώς να ανακτήσει θέσεις στις περιοχές των οικισμών Novomayorskoye, Vladimirovka.
Οι απώλειες των Ουκρανών στην περιοχή ανήλθαν σε 100 νεκρούς και τραυματίες.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν δύο αμερικανικής κατασκευής ραντάρ AN/TPQ-50 του ουκρανικού στρατού στο Donetsk και στο Kharkiv.
Μαχητικά αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέρριψαν ένα ουκρανικό βομβαρδιστικό Su-24 στο Donetsk.
Επιχειρησιακά-τακτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη αλλά και ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν 79 μονάδες πυροβολικού σε θέσεις βολής, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό σε 183 περιοχές των Ουκρανών.
Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας αναχαίτισαν τέσσερις ρουκέτες HIMARS, Olkha και Uragan

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν καταστρέψει πάνω από 7.000 ουκρανικά άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Συνολικά οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει 341 πολεμικά αεροσκάφη της Ουκρανίας, 180 ελικόπτερα, 2.638 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 392 πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος, 7.020 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 913 πολλαπλούς πυραύλους, 3.664 πυροβόλα και όλμους και 7.498 ειδικά στρατιωτικά μηχανοκίνητα οχήματα».

Νέα αναβαθμισμένα τεθωρακισμένα για την Ρωσία

Ο ρωσικός κατασκευαστής άμυνας Uralvagonzavod ανακοίνωσε ότι παρέδωσε μια νέα παρτίδα βαρέως αναβαθμισμένων αρμάτων μάχης T-72B3M στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.
«Η αναβάθμιση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου αμυντικών προμηθειών που προβλέπει τον εκσυγχρονισμό των αρμάτων μάχης T-72B στο επίπεδο T-72B3M.
Το σύνολο των μέτρων για την αναβάθμιση των αρμάτων μάχης T-72 έχει εκπονηθεί από μηχανικούς-σχεδιαστές του Ural Design Bureau of Transport Engineering.
Περιλάμβανε σχεδόν όλα τα συστήματα και βοήθησε στη βελτίωση της ικανότητας ελιγμών των οχημάτων, στην αύξηση της ισχύος πυρός τους και στο επίπεδο προστασίας.
Το T-72B3M είναι η πιο πρόσφατη αναβάθμιση του T-72B, που παράγεται από το 2016.
Τα άρματα μάχης που παραδόθηκαν πρόσφατα ήταν μέρος μιας περαιτέρω αναβάθμισης που έγινε γνωστή στους ειδικούς των όπλων ως T-72B3M πριν από το 2022.

Η πιο αξιοσημείωτη πτυχή της νέας αναβάθμισης T-72B3 πριν από το 2022 είναι η σημαντικά βελτιωμένη προστασία.
Οι πλευρές και ο πύργος καλύφθηκαν πλήρως με εκρηκτικά νέας γενιάς Relikt.
Η Relikt χρησιμοποιεί μια εντελώς νέα σύνθεση εκρηκτικών για την επίτευξη δυναμικής προστασίας.
Σε αντίθεση με τα παλαιότερα συστήματα, λειτουργεί εξίσου αξιόπιστα έναντι πυραύλων χαμηλής και υψηλής ταχύτητας, διπλασιάζοντας την προστασία έναντι μορφοποιημένων γομώσεων και αυξάνοντας την προστασία κατά 50% κατά των κατευθυνόμενων πυραύλων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...